Renault Megane Sedan’ı bu yılın sonundan itibaren Oyak Renault yerine Karsan üretmeye başlıyor!

Oyak Renault Karsan Megane 2022.
Oyak Renault Karsan Megane 2022.

Renault Megane Sedan modelini Oyak Renault yerine Karsan üretmeye başladığı zaman neler değişecek? Oyak Renault Karsan Megane 2022.

Instagram Hesabım

Renault Grubu’nun endüstriyel ayak izini optimize etme stratejisi kapsamında Oyak Renault, Türkiye’nin çok markalı araç üreticisi konumunda yer alan Karsan ile 2022’nin sonundan itibaren geçerli olmak üzere mevcut Megane Sedan üretimi için 5 yıllık bir anlaşma imzalamıştı.

Bu proje ile mevcut Megane Sedan üretiminin Karsan’a devredilerek Oyak Renault fabrikasının kapasitesinde yeni nesil araçlara yer açılması ve üç vardiya şeklinde yoğun çalışma düzeninin sürdürülmesi amaçlanıyor.

Peki Renault Megane Sedan modelinin Karsan tarafından üretilmeye başlamasının ardından neler değişecek? Renault Megane Sedan sahipleri ne yapacak?

Renault Megane Sedan modelinin üretimi ve montajından Karsan sorumlu olurken, Oyak Renault kaporta parçalarının üretim faaliyetine devam edecek.

Aynı zamanda Oyak Renault, üretimi tamamlanmış araçların kalitesinden ve parça tedarikçileri ile ilişkilerden sorumlu olmaya devam edecek.

İş birliği kapsamında, Megane Sedan’ın üretiminin 5 yıl boyunca Karsan tarafından gerçekleştirilmesi öngörülürken; aracın mevcut satış ağı ise bugüne kadar olduğu şekliyle devam ettirilecek. Projeyle, yıllık 55.000 adetlik üretim hacmi oluşturulması bekleniyor.

Yüzde 100 elektrikli Alpine A110 E-ternite tanıtıldı! Görünümünü performansıyla destekliyor!

Yıllık 378 bin otomobil ve 920 bin motor üretim hacmi ile Renault Grubu’nun en yüksek kapasitesine sahip tesislerinden biri olan Oyak Renault, halihazırda Yeni Clio, Yeni Clio Hibrit ve Megane Sedan modellerini, ayrıca bu modellerde kullanılan motor ve mekanik aksamı üretip ihraç etmeye devam ediyor.

Renault Megane Sedan modelinin üretiminin sona ermesinin ardından Oyak Renault Fabrikasında üretilecek modelde geçtiğimiz günlerde belli olmuştu. Renault Group, Yeni Nesil Mitsubishi COLT’un Bursa’da Üretileceğini Duyurdu.

Renault Group Türkiye CEO’su ve Oyak-Renault Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Doğu: “Yatırımlarımıza Türkiye’ye duyduğumuz sarsılmaz güven doğrultusunda ara vermeden devam edeceğiz. Yeni duyurumuz, bu kararlılığımızın somut bir göstergesidir” diyor.

Yeni nesil COLT, tıpkı Clio modelinde olduğu gibi Renault-Nissan-Mitsubishi İttifakı’nın modüler CMF-B platformunda üretilecek. Yeni araç 2023 yılının 4. çeyreğinde Avrupa’da satışa sunulacak. Bu aracın satış fiyatını tahmin etmek hiç zor değil. Çünkü Renault Clio ile birebir aynı olacağı için Yerli Üretim Clio’nun fiyatlarına satılacak.

Dikkat! Yaklaşmayın Taypar! Honda en güçlü Civic Type R’ı tanıttı! Teknik verileri şimdilik açıklanmadı!

Araba Habercisi Yaz Sayısını Nerelerden Okurum? Tüm sayıları nerelerden okurum?

Araba Habercisi Dergisi’nin Yaz 2022 sayısı çıktı. 1992 yılından beri otomotiv gazetecisi olan Murat Tosun’un yönetiminde hazırlanan dergi nerelerden okunabiliyor?

Araba Habercisi Dergisi 42. sayısıyla karşınızda. Araba Dergileri arasında 42. sayısına ulaşan Araba Habercisi Dergisi’ni nerelerde okuyabilirsiniz.

Google Play ya da App Store’dan Turkcell Dergilik uygulamasını indirerek okuyabilirsiniz. Ben uygulama indirmek istemiyorum diyorsanız Turkcell Dergilik web sitesi üzerinden de okuyabilirsiniz.

Araba Habercisi Dergisi’ni Türk Telekom üzerinden okumak isteyenlerse Türk Telekom e dergi uygulamasını indirerek okuyabilir. Türk Telekom e dergi uygulaması hem App Store hem de Google Play üzerinden indirilebiliyor.

Dergimiz ayrıca dünyanın en büyük dijital dergi platformu Magzter üzerinden de yayınlanıyor. Uluslararası dergi platformu Magzter’e web sitesi ya da Google Play ve App Store’dan Magzter uygulamasını indirerek ulaşabilirsiniz.

Oyak Renault Karsan Megane 2022.

Oyak Renault Karsan Megane 2022

 

Oyak Renault Karsan Megane 2022.

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba