Yetkili Satıcı / Bayiler Ne Dedi? Ticaret Bakanlığının açıkladığı yeni uygulamalar için açıklama yaptılar!

OYDER Ticaret Bakanlığı fahiş fiyatlar
OYDER Ticaret Bakanlığı fahiş fiyatlar

Araba piyasasında fahiş fiyat ve stokçuluğu önleme adımlarının ardından yetkili satıcı / bayi ne dedi? OYDER Ticaret Bakanlığı fahiş fiyat stokçuluk açıklaması. OYDER Ticaret Bakanlığı fahiş fiyatlar.

EN UCUZ SUV YAKINDA GELİYOR

Araba piyasasında stokçuluk ve fahiş fiyatların önlenmesine yönelik olarak atılan adımların ardından Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği (OYDER) bir açıklama yaptı. Açıklamada Ticaret Bakanlığı tarafından belirtilen “yetkili bayi, oto galeri ve bireysel satıcılar düzleminde fahiş fiyat oluşumuna yol açan uygulamalar ile 6 ay 6 bin kilometre kısıtlamasına ilişkin yoğun denetimlerimize devam edilecektir” açıklamasına yorum yapılmadı. Yalnızca “Piyasada yılda 3 adetin üzerinde taşıt alım-satım işlemini yapanların varlığını gözlemledik. Bu, yetkili satıcılarımızın da önüne geçilmesini istediği bir durum” dendi. O açıklamanın tamamını haberin devamında okuyabilirsiniz.

İkinci el fiyatı sıfır kilometrenin fiyatını geçemeyecek! Bu uygulama ne zaman devreye giriyor?

Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği (OYDER), Ticaret Bakanlığı’nın otomotiv sektörünün tüm temsilcileriyle organize edilen 19 Haziran tarihli toplantısının ardından bir açıklama yaptı.

OYDER Başkanı Dr. Altuğ Erciş, bakanlıkça alınan yeni tedbir ve kararları desteklediklerini belirterek şu açıklamada bulundu; “19 Haziran tarihinde Ticaret Bakanımız Ömer Bolat ile otomotiv sektörünü temsil eden STK’lar, kurum ve kuruluşlar ile birlikte son derece verimli ve yapıcı görüşmeler gerçekleştirdik. Sektörümüzün sorunları ve çözüm yolları hakkında fikir alışverişinde bulunduk. İstikrarlı bir piyasa yapısına ulaşmak için sektör bileşenleri olarak bizlerin de motorlu kara taşıtı alım satımlarında düzenli bir işleyişe ulaşılması birincil derecede önemlidir. Piyasada yılda 3 adetin üzerinde taşıt alım-satım işlemini yapanların varlığını gözlemledik. Bu, yetkili satıcılarımızın da önüne geçilmesini istediği bir durum. Bireylerin haksız kazancı önünü açacak ve fiyatları yukarıya çekecek bu alım satımlarının düzenli olarak denetlenecek olması ve yasalara uygunsuzluk durumunda bu satıcılar hakkında idari para cezası uygulanması kararını olumlu atılmış bir adım olarak görüyoruz. Bu piyasanın regüle edilmesi yönünde alınmış çok önemli bir karardır.”

Ticaret Bakanlığı sıfır kilometre / ikinci el araba satışında stokçuluk ve fahiş fiyat önlemlerini açıkladı!

OYDER Ticaret Bakanlığı fahiş fiyatlar.

OYDER Ticaret Bakanlığı fahiş fiyatlar

OYDER Ticaret Bakanlığı fahiş fiyatlar.

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba