Peugeot 3008 GT-Line Test Sürüş İzlenimlerimi yazdım! Bu test 1.6 lt dizel otomatik ikinci el testidir!

Peugeot 3008 testleri.
Peugeot 3008 testleri.

Peugeot 3008 testleri, Peugeot 3008 testi, Peugeot 3008 GT Line testi. Peugeot SUV 3008 testi, SUV Peugeot 3008 testi oku.

Peugeot 3008 GT-Line Test Sürüş İzlenimlerimi yazdım! Türkiye’nin en çok satan SUV modelinin testi! Peugeot 3008 testleri, Peugeot 3008 testi, Peugeot 3008 GT Line testi, Peugeot SUV 3008 testi, SUV Peugeot 3008 testi oku.

Instagram Hesabım

Dostlar bu test ikinci el testidir. 1.6 litre dizel otomatik seçeneğiyle gerçekleştirilmiştir. İkinci el fiyatlarına bu motor seçeneğiyle baktığım zaman etiketin 300 bin ile 350 bin TL gibi beklediğimden son derece yüksek bir seviyede olduğunu gördüm. 4 yaşında bir araba için sıfır fiyatıyla aynı seviyede olması gerçekten çok ilginç.

Kompakt SUV Peugeot 3008 sunduklarıyla bu sınıfta yıllardır var olan rakiplerinin büyük bir bölümünün koşar adım önüne geçti ve geçen yılı Türkiye’nin en çok satan SUV modeli olarak tamamladı.

Yeni Peugeot 3008 GT-Line tasarım özellikleri nasıl?

Peugeot bu aracı yenilerken son derece radikal bir karar aldı. Aradan geçen süre içinde de aldığı bu kararın ne kadar doğru olduğunun haklı gururunu yaşıyor. Peugeot bu modeli MPV seçeneklerin arasından çekip aldı kompakt SUV modellerin arasına yerleştirdi. Risk almadan bazen güzel işler ortaya çıkmıyor. Tasarım açısından son derece iddialı görünen bu kompakt SUV aramıza katılalı daha çok kısa bir süre olmuş olmasına rağmen rakiplerinin korkulu rüyası oldu. Özellikle bu bazı modeller için riskli olabilen bu renkler altında ve GT-Line donanım paketiyle bu araca sahip olacak şanslılardan biriyseniz hayatınıza oldukça mutlu bir şekilde devam edeceksiniz demektir. Peugeot’nun son dönemdeki araçlarında kullanılmaya başlanan far yapısı, büyük ızgara, şişkin çamurluklar gibi detaylarla 3008 güçlü görünmeyi başarıyor. Arka kısmında da bu güçlü görünümü devam ettirmek için koyu renkli plastikle krom görünümün birlikteliğinden faydalanılmış ve ortaya da şık ancak arazi kimliğini de öne çıkartan bir tasarım çıkmış. Bütününe bakıldığında kaliteli ve atletik görünüyor olması onun kompakt SUV sınıfında bu kadar iddialı olmasının en önemli nedeni.

Volkswagen T-Roc Test Sürüş İzlenimlerimi yazdım! VW T-Roc ilk doğum anında hayata 2-0 önde başladı!

Yeni Peugeot 3008 GT-Line iç mekan özellikleri nasıl? Peugeot 3008 testleri.

Yaşam alanı bildiğimiz tüm araçlardan farklı. Peugeot burada da ciddi bir değişim yaptı ve yaşam alanını bildiğimiz araba formundan çıkardı. Daha küçük bir direksiyon simidi, daha farklı kumanda elemanları, daha farklı bir sürüş ve görüş pozisyonu gibi radikal değişimler getirdi. Yaşam alanına kapıyı açıp ilk girdiğiniz anda kalite seviyesinin oldukça yüksek olduğunu görüyorsunuz. Abartı yapmadan söylediğimizi belirtelim yaşam alanı tasarımı Premium modellere bile kafa tutabilecek durumda. Ancak söz ettiğimiz bu değişik forma adapte olmak gerçekten de ilk etapta çor zor olabiliyor. Peugeot modellerinde görmeye başladığımız i-Cockpit isimli yeni yeni tasarım bu araçta da görev yapıyor. Sürücü odaklı hazırlanan bu kokpit tasarımında sürücüye dönük tasarım sayesinde kullanım esnasında ergonomi ön plana alınmış. Orta konsolun merkezinde büyük bir ekrana yer verilirken buradan sürüşle ilgili tüm bilgileri görmek mümkün. Yeni bir vites topuzunu da barındıran kokpitte yine küçük tasarımlı ve sportif bir direksiyon kullanılmış ve bu da aracın arazi dışı kullanımlarında büyük kolaylık sağlıyor. Yeni 3008’de yaşam alanı önceki nesle kıyasla önemli değişiklikler göstermiş. Örneğin ilk nesilde yüksekte konumlandırılan koltuklar nedeniyle daha ferah bir alan sizi karşılarken yeni nesilde artırılan diz mesafesi ile daha fazla yaşam alanı sunulur olmuş. Üstelik araçtaki panoramik cam tavan sayesinde de ferahlık konusunda en ufak bir eksiklik hissedilmiyor. Cam tavanın açılabiliyor olması da önemli bir artı. Bu arada heybetli kokpit tasarımının bazı sürücü ve yolcular için ilk etapta kalabalıkmış hissi yaşattığını da notlarımız arasına ekleyelim.

Yeni Peugeot 3008 GT-Line motor özellikleri nasıl?

Peugeot 3008 motor seçenekleri konusunda oldukça şanslı. Araçta her ihtiyaca cevap verebilen bir motor seçeneği bulmak mümkün. Peugeot 3008 GT-Line dizel otomatik seçeneğiyle Türkiye beklentilerine de rahatlıkla cevap veriyor. 1560 cc’lik motorundan 120 HP güç ve 300 Nm tork üreten motor, tam otomatik 6 ileri vites kutusu ile kombine edilmiş. Alt devirlerden itibaren özellikle torkun kullanımda olması sayesinde 3008 kullanıcısına ihtiyaç duyduğu anda güç sağlama konusunda eksiklik yaşatmıyor. Tam otomatik vites kutusu ile büyük uyum içinde olan motor sürat arttıkça özellikle ani hızlanmalar sırasında performansı ile beğeni kazanıyor. Fabrika verisi 100 km’de ortalama 4.4 litre yakıta ihtiyaç duyan 3008, günlük hayatta yaptığımız sürüşlerde ise 6,2 litre yakıta gereksinim duyduğunu ortaya koydu. Bu değer de aracın özelliklerini düşündüğümüzde yüksek değil. 53 litrelik yakıt deposunun da etkisiyle özellikle uzun yolculuklarda 800 km’lik menzile ulaşmak hiç de zor değil. Motor özellikleri konusunda da yeni Peugeot 3008 GT-Line sınıfını zorlanmadan geçiyor ve hatta artı puanları da cebine dolduruyor. Peugeot 3008’in yeni versiyonlarında 1.5 litre 130 HP güç üreten dizel motor kullanılıyor.

1.000 TL’den başlayan taksitlerle ikinci el araç satmaya başladılar! Bu kampanya çok konuşulur!

Yeni Peugeot 3008 GT-Line konfor ve yol tutuş özellikleri nasıl? Peugeot 3008 testleri.

Artık bir arazi aracı olarak yoluna devam eden 3008, yaşadığı bu değişimi yol tutuşunda da ortaya koyuyor. İlk neslinde özellikle yan rüzgarlardan etkilenen model artık bu sorunundan kurtulmuş. Yandan sert esen rüzgarlara artık rahat bir şekilde kafa tutuyor ve yola daha sağlam basıyor. Bu sırada eskisine göre son derece sessiz kalmayı başaran yaşam alanıyla yalıtım konusunda da iddialı olduğunu ortaya koyuyor. Önde McPherson tipi bağımsız, arkada ise yarı bağımsız süspansiyona sahip olan 3008, direkt direksiyon sistemine sahip. Küçük yapısıyla ele tam oturan direksiyon simidi aynı zamanda iddialı bir görünüme de sahip. Ancak alışmak kesinlikle zaman alıyor. Özellikle başka bir araçütan inip onu kullanmaya başladığınız zaman şaşkınlık yaşıyorsunuz. Yerden 219 mm yüksekliğe sahip olan 3008, 20 derecelik yaklaşma ve 29 derecelik uzaklaşma açılarına sahip. Aslında bu değerler bir arazi aracı için çok da iyi değil. Ayrıca orta konsolda herhangi bir kilit de olmamasından ötürü arazide 3008 ile yapabilecekleriniz sınırlı. Bu nedenle de onu yerden yüksek bir Crossover olarak görmek daha doğru olacaktır. Zaten Peugeot yönetimi de bunun aksini iddia etmiyor. Orta konsolun hemen altında yer alan kumanda elemanı ile aracın sürüş karakteri değiştirilirken, hafif arazi şartları ile kolay mücadele etmesini de sağlıyorsunuz.
Sürüş konusunda ona yönelteceğimiz bir iki eleştiriden biri gerinin ilerde, ilerinin geride konumlandırıldığı vites kolu olacak. Buna alışkanlık kazanmak zaman istiyor. Ayrıca cam açma kumandaları da kollarımızın alışkın olduğundan biraz ilerde yer alıyor.

Yeni Peugeot 3008 GT-Line EuroNCAP test sonucu nasıl?

EuroNCAP çarpışma testine alınan model 5 yıldız alarak güvenlik konusunda eksiği olmadığını da kanıtladı. Özellikle aracın sahip olduğu elektronik yardımcılar yüksek puan almasına yardımcı olmuş. Peugeot 3008 çocuk yolcu güvenliğinden yüzde 85, yetişkin yolcu güvenliğinden yüzde 86 ve yaya yolcu güvenliğinden yüzde 67 puan almış.

Yeni Hyundai Elantra Türkiye’de Ne Zaman Satılacak? Elantra Hibrit Kaç Beygir Güç üretiyor?

Yeni Peugeot 3008 GT-Line Yorumlarım nasıl? Peugeot 3008 testleri.

Biz test editörlerinin karşısına çıktığı ilk andan itibaren onun iyi işler yapacağını tahmin ediyorduk. Satışta olduğu zaman haklı olduğumuzu ortaya koydu ve Peugeot 3008, Türkiye’de en çok satan SUV olmak için mücadelesine devam ediyor. İddialı tasarımıyla bu sınıfta beklenin bir boşluğu tamamlamış oldu.

Yeni Peugeot 3008 GT-Line Teknik Özellikleri

Motor: 1.6 lt /Motor Hacmi: 1560 cc / Silindir Adedi: 4 /Maksimum Güç: 120 HP/Maksimum Tork: 300 Nm

Yeni Peugeot 3008 GT-Line Modelinin Performans Verileri
0-100 km/s Hızlanma: 11.6 sn / Maksimum Hız: 185 km/s

Yeni Peugeot 3008 GT-Line Frenleri
Ön: Hava kanallı disk /Arka: Disk

Yeni Peugeot 3008 GT-Line Yakıt Tüketimi Miktarı
Yakıt Türü: Benzin Şehir İçi: 4.9 lt/100 km/ Şehir Dışı: 4.1 lt/100 km /Karma: 4.4 lt/100 km / Test: 6.2 lt/ 100 km / CO2 Emisyonu: 114 gr/km

Yeni Peugeot 3008 GT-Line Boyutlar
Uzunluk: 4447 mm /Genişlik: 1841 mm /Yükseklik: 1620 mm /Dingil Mesafesi: 2675 mm

Yeni Peugeot 3008 GT-Line Bagaj kapasitesi
520 lt /Yakıt Depo Kapasitesi: 53 lt /Boş Ağırlık: 1315 kg Lastik Boyutu: 225/55 R18

Yeni Skoda Scala dizel otomatik kaç paraya satılıyor? Skoda Türkiye ödeme tarihindeki fiyatlar geçerli dedi!

Peugeot 3008 testleri.

Peugeot 3008 testleri
Peugeot 3008 testleri

REKLAM

REKLAM

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

OTOMOTİV GAZETE SAYFASI

ikinci el araba pazarı 2024 Mart

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba