Porsche Taycan Tanıtıldı! Markanın ilk Tamamen Elektrikli Modeli Büyük İşler Yapabilir!

Porsche Taycan Özellikleri Neler
Porsche Taycan Özellikleri Neler

Porsche, ilk tamamen elektrikli spor otomobili Taycan’ı üç kıtada eş zamanlı gerçekleştirilen bir dünya prömiyeri ile tanıttı. Porsche Taycan Özellikleri Neler?

Araba Testleri, Otomobil Testleri, Araba Habercisi Dergisi.

youtube.com/msemedya

Berlin’deki dünya prömiyerine katılan Porsche AG İcra Kurulu Başkanı Oliver Blume : “Taycan geçmiş mirasımızla geleceğimiz arasında bir köprü kuruyor. 70 yılı aşkın süredir dünyanın her yerindeki insanları heyecanlandıran ve kendisine hayran bırakan markamızın başarı hikayesini geleceğe taşıyor. Bugün yeni bir dönemin başlangıcı” açıklamasında bulundu.

Porsche Taycan Teknik Özellikleri

ilk kez Frankfurt IAA Motorshow’da sergilenecek olan Taycan Turbo ve Turbo S modellerinin azami hızı 260 km/s olup, Turbo S modeli kalkış kontrol sistemiyle birlikte 560 kW (761 HP), Taycan Turbo ise 500 kW (680 HP) güç üretiyor. Taycan Turbo 0’dan 100 km/s hıza 3,2 saniyede erişirken menzili 450 km, Taycan Turbo S modeli ise 0’dan 100 km/sa hıza 2.8 saniyede ulaşırken 412 km menzile sahip.

Porsche Taycan 5 dakikada 100 km menzil sunacak şekilde şarj oluyor!

Taycan, elektrikli otomobiller için normal voltaj düzeyi olan 400 volt yerine 800 voltluk bir sistemle çalışan ilk tamamen elektrikli spor otomobil. Taycan sürücüleri açısından önemli avantaj sağlayan bu özellik sayesinde, batarya 100 kilometreye kadar bir menzil için yalnızca beş dakikada yeniden şarj edilebiliyor (WLTP’ye göre). Taycan’ın bataryasının yüzde 5’ten yüzde 80 şarj seviyesine ulaşması için hesaplanan süre yaklaşık 22.5 dakika ve azami 270 kW şarj gücüne sahip.

Yenilikçi sürüş sağlayan motorlar ve iki vitesli şanzıman var!

Taycan Turbo S ve Taycan Turbo’nun biri ön aks diğeri arka aks üzerinde olmak üzere iki elektrikli motoru bulunuyor ve bu sayede, otomobiller dört çeker hale geliyor. Porsche tarafından geliştirilen bir inovasyon ise arka aksa monte edilen iki vitesli şanzıman. İlk vites, Taycan modeline kalkış anında daha fazla ivmelenme sağlarken, ikinci vites ise yüksek verimlilik ve yüksek güç rezervleri sağlıyor.

Yeni Golf İle Başlıyor! İşte Volkswagen Modellerinin Yeni Kokpiti ve Kamuflajlı Golf!

[irp posts=”7247″ name=”Araba Habercisi Dergisi Eylül Sayısı Çıktı! Dergiliklerden Okuyabilir Abone Olabilirsiniz!”]

Bugatti Chiron 490,484 km/s Hızı Michelin Pilot Sport Cup 2 Lastiklerle Aştı!

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba