PSA Grubu Almanya’da Batarya Fabrikası Kuruyor

Opel, Opel Corsa, Yeni Corsa, 2020 Corsa. Yeni 208, Yeni 2008, 2020 208, 2020 2008. Opel ve Fransız akü üreticisi olan Saft, Avrupa Birliği projeleri için destek vermeyi onayladıktan sonra büyük planları olan Almanya’da elektrikli araç akü hücreleri inşa etme planlarını uygulamaya hazırlanıyorlar. PSA Grubu böylelikle elektrikli otomobiller için çok önemli bir adım atmış olacak. PSA Grubu Elektrikli Otomobiller.

Araba Dergisi, Araba Testi, Otomobil Testi.

youtube.com/msemedya

[irp posts=”11831″ name=”Araba Habercisi Ocak Sayısı Test Yıllığı Olarak Çıktı!”]

Şirketler akü hücrelerini Fransa’nın batı sınırında bulunan Opel’in parça fabrikasında inşa etmeyi planlıyorlar.

PSA Grubu Batarya Fabrikasını AB Destekleyecek.

Avrupa komisyonu geçen hafta yaptığı açıklamada, projeye devlet yardımı verebileceklerini ve bu projenin Avrupa açısından stratejik bir öneme sahip olduğunu söyledi.

Kia Seltos Dizel Otomatik Türkiye’ye gelir mi?

Opel projeyle ilgili yaptığı açıklamada, ‘Proje ortakları projeyle ilgili kesin bir karar vermeden önce projeyi öncelikle inceleyecekler’ dedi.

Avrupalı otomobil üreticileri, AB’nin koyduğu zorlu CO2 azaltma hedeflerine uyabilmek için elektrikli araçlara çok büyük yatırım yapıyorlar. Avrupa Komisyonu yedi tane Avrupa hükümetinin batarya teknolojisine 3.53 milyar dolarlık destek vermelerine izin verdi. Bu ülkeler Almanya, Fransa, İtalya, Belçika, Finlandiya, Polonya ve İsveç’tir.

Yeni Hyundai Venue Özellikleri Neler?

Komisyon yaptığı açıklamada, kamu maliyesinin özel yatırımlarda 5 milyar euroluk ek bir kredi sağlayabileceğini belirtti. Komisyon, bu projeye en çok desteğin 1.25 milyar Euro ile Almanya’Dan geldiğini söyledi. Alman hükümeti, Opel’in projesinin yanı sıra kimyasallar kralı BASF ve akü üreticisi Varta’nın planlarını da finanse etmeyi planladığını söyledi.

Yeni VW Golf sürücüyle ve diğer arabalarla konuşuyor

Alman Sanayi Bakanı Peter Almeiter

Alman Sanayi Bakanı Peter Almeiter yaptığı açıklamada, ‘departmanının çeşitli projeleri 1 milyar euronun üzerinde yardımla finanse ettiğini’ söyledi. Ek olarak Almeiter, ‘en yenilikçi ve kalıcı olacak pilleri üretmek ve Avrupa’da güvenli işler yapmak istiyoruz. Bu nedenle bizim bu projeye yaklaşımımız, malzemelerden imalata ve geri dönüşüme kadar bütüncüldür’ dedi.

Fransa’nın batı sınırında bulunan tesis, Volkswagen Grubu’nun Salzgitter’de bulunan pil tesisinden sonra Almanya’da bir otomobil firmasının sahip olduğu ve işlettiği ikinci elektrikli araç pil fabrikası olacak. Projenin 2024 yılında başlaması bekleniyor.

PSA Grubu Elektrikli Otomobiller.

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba