SVOLT Avrupa’daki İlk Fabrikasını Açıyor! 2.24 Milyar Dolar Yatırım Yapacaklar!

SVOLT Batarya Üretimi İçin Fabrika Kuracak
SVOLT Batarya Üretimi İçin Fabrika Kuracak

SVOLT Batarya Üretimi İçin Fabrika Kuracak, bu fırsatı kaçırmasak, yerli batarya fabrikamız olsa 😉 Çinli batarya üreticisi SVOLT, Avrupa’daki ilk fabrikasını açıyor. Svolt CEO’su Yang Hongxin, yaptığı açıklamada henüz kurulacak ülkenin belli olmadığını fakat 2.24 milyar dolar yatırım yapacaklarını belirtti. SVOLT Batarya Üretimi İçin Fabrika Kuracak.

Araba Habercisi Dergisi, Araba Testleri, Araç Testleri, Otomobil Testleri.

youtube.com/msemedya

Svolt, yapacakları yatırımı desteklemek amacıyla çıktıkları yatırım turunda 1 milyar yuan (145 milyon dolar) yatırım toplamayı hedefliyor. Önümüzdeki sene inşaatı başlayacak olan fabrika 2022 yılında üretime geçecek. Kurulacak olan tesis saatlik 20 Gigawattlık kapasiteye sahip olacak. 2024 yılında ise kapasitenin 24 Gigawatta çıkması hedefleniyor.

Kurulacak olan fabrikanın ilk müşterileri Çinli üreticiler olacak. Alman ve Fransız otomobil üreticilerine de batarya tedarik edilip edilmeyeceği soruları cevapsız kaldı. Svolt’un ilk fabrikası Changzhou’da yer alıyor. Avrupa’da kurulacak fabrikayla birlikte bu fabrikanın da kapasitesinin artırılması planlanıyor. Svolt CEO’su Yang Hongxin, ‘ABD dahil, dünya çapında beş fabrikaya sahip olmayı planlıyoruz. Küresel olarak hedefimiz 2025 yılına kadar 100 GWh kapasiteye ulaşmak’ dedi.

Batarya üreticisi Svolt, kobalt içermeyen yeni bir lityum iyon pil geliştirmede de ilerleme kaydettiklerini belirtti. Batarya üreticilerinin pahalı ve giderek azalan minerallerin kullanımını ortadan kaldırmak için Ar-Ge çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.

Çinli batarya üreticileri Avrupa’da yatırım yaparak büyümeyi hedefliyorlar. Daha önce de CATL firması Almanya’da 14 GWh’lık fabrika kuracağını ve BMW’ye batarya tedarik edeceğini açıklamıştı. Volkswagen de Güney Koreli ortakları SK Holding, LG ve Samsung ile birlikte İsveçli batarya üreticisi Northvolt ile iş birliğini açıklamıştı.

SVOLT Batarya Üretimi İçin Fabrika Kuracak

[irp posts=”5738″ name=”Araba Habercisi Dergisi’nin Yaz Sayısı Dergiliklerde Linkler Haberde! Teknoloji Dergisi Hediyeli!”]

Araba Habercisi Dergisi ve GoToTechno Dergisi’ni Okuyabileceğiniz Linkler Haberde!

Araba Habercisi Dergisi.

Yeni Volkswagen Passat iddialı özellikleriyle geliyor.
Mercedes A Serisi Sedan tüm dengeleri bozdu.
Yeni Peugeot 2008 sınıfı gibi küçük kalmaz.
Yerli Malı Yeni Renault Clio Eylül Sonu Satışa sunuluyor.
Sınıfının Lideri Nissan Qashqai 160 beygir oldu.
Ford’un yepyeni ticari araçları Türkiye yollarına çıktı.
Renault Kadjar yenilendi hiç olmadığı kadar iddialı geldi.
1000 beygirlik Ferrari elektriğin gücünü kullanıyor.
Mercedes AMG GTR Roadster nefes kesen olmuş.
Bu kamyon yürüyen bir bilgisayar: Nikola TWO

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba