TOFAŞ Fabrikası’nı Tanıyor Musunuz?

Tofaş Fabrikası, Tofaş Bursa Fabrikası, Fiat Factory Bursa, FCA Factory Bursa. Bundan böyle vaktim oldukça sizlere Türkiye’deki fabrikaları tanıtacağım. TOFAŞ Fabrikasını Tanıyor Musunuz?

Araba Habercisi Dergisi

Youtube Kanalımız

[irp posts=”11831″ name=”Araba Habercisi Ocak Sayısı Test Yıllığı Olarak Çıktı!”]

20 bin yıllık üretim kapasitesiyle 1972 yılında başlayan ve bugünlere gelen destansı bir hikaye TOFAŞ. Gençlik dönemlerimde, dergilerin ateş gibi olduğu günlerde casus fotoğraflar çekebilmek için kapısında günlerce sabahladığım fabrika TOFAŞ.

Seat Leon 2020 28 Ocak’ta Tanıtılacak!

TOFAŞ Fabrikası Özellikleri neler?

Yerli Üretim dendiği zaman aklıma ilk gelenlerden olan TOFAŞ Fabrikası’nın özelliklerini biliyor musunuz?

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​TOFAŞ Türkiye’nin hem binek hem de hafif ticari araç üreten tek otomotiv şirketi.

1968 yılında kurulan Tofaş, Türkiye’nin hem binek otomobil hem de hafif ticari araç üreten tek otomotiv şirketidir. Tofaş’ın sermayesinde, Koç Holding ve Fiat Chrysler Automobiles (FCA) eşit hissedardır. Şirketin %24,3’ü halka açılmış durumda.

TOFAŞ Fabrika Kapasitesi ne kadar?

Tofaş, yılda 450 bin araçlık üretim kapasitesi ve 7 bine yakın çalışanı ile Türkiye’nin beşinci büyük sanayi kuruluşudur. Genel merkezi İstanbul’da olan TOFAŞ, 350 bin m²’si kapalı, yaklaşık 1 milyon m² alan üzerinde kurulu Bursa Fabrikası’nda da üretim yapan Tofaş, yatırımlarını sürdürerek rekabet gücünü artırmaktadır.

TOFAŞ Fabrikası’nda hangi modeller üretiliyor?

Fiat Chrysler Automobiles’ın (FCA) önemli stratejik üretim merkezinden biri olan Tofaş, aynı zamanda grubun Avrupa’daki en büyük Ar-Ge merkezlerinden biri konumundadır.

Tofaş, Bursa Fabrikası’nda, Egea sedan, hatchback ve station wagon modellerinin üretimini yapmaktadır. Dünyanın farklı kıtalarında farklı marka ve model isimleri ile pazara sunulan Egea, Fiat Tipo ve Dodge Neon markaları ile satılmaktadır. Tofaş, Yeni Doblò projesi kapsamında Fiat, Fiat Professional ve RAM markalarına, Fiat ve Fiat Professional markalarına ise Fiorino üretimi yapmaktadır. Şirket aynı zamanda iç pazarda altı markanın (Fiat, Fiat Professional, Alfa Romeo, Jeep®, Maserati, Ferrari) temsilciliğini yürütmektedir.

TOFAŞ Fabrikası Fiat Egea Yatırımı.

Fikri mülkiyet hakları Tofaş’a ait olan ve Tofaş Ar-Ge sorumluluğunda geliştirilen Fiat Egea modelleri için yapılan 1 milyar ABD doları tutarında yatırım, Türkiye otomotiv sektörü tarihindeki en büyük ürün yatırımlarından biridir.

TOFAŞ Fabrikasını Tanıyor Musunuz?

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba