VW Grubu Elektrikli Araba Teknolojilerine 8 Milyar Dolar Yatırım Yapmaya Hazırlanıyor!

Volkswagen Grubu Elektrikli Araba Yatırımları
Volkswagen Grubu Elektrikli Araba Yatırımları

Volkswagen Grubu Elektrikli Araba Yatırımları, VW Elektrikli Araba, Volkswagen Elektrikli Araba, Volkswagen ID3 Özellikleri, Volkswagen ID3 yorumları haberimizde. Volkswagen Grubu, yazılım faaliyetlerine hız veriyor. Elektrikli ve bağlantılı araba teknolojilerine 8 milyar dolar yatırım yapmaya hazırlanıyor. VW Grubu’nda ayrı ayrı yer alan bilgi teknoloji birimleri birleştirilerek verimlilik artışı sağlanması planlanıyor. Bu sayede Porsche, Bentley, Audi ve Skoda gibi toplam 12 marka, VW Grubu’nun oluşturduğu bilgi teknolojileri çatısı altında geliştirilen teknolojileri kullanacak. Volkswagen Grubu Elektrikli Araba Yatırımları.

Araba Habercisi Dergisi, Araba Testleri, Araç Testleri, Otomobil Testleri.

youtube.com/msemedya

VW Grubu çatısı altında toplam 650.000 kişi çalışıyor. Oluşturulacak olan yeni bilgi teknolojileri birimi altında ise 10.000 kişinin çalışması planlanıyor. VW daha önce, tüm modellerinde tek tip bir işletim sistemi olarak ‘vw.os’ sisteminin geliştirilmesi için 5.000 yazılımcıyı bünyesine katacağını duyurmuştu.

[irp posts=”7282″ name=”Araba Habercisi Dergisi Eylül Sayısı Çıktı! Dergiliklerden Okuyabilir Abone Olabilirsiniz!”]

VW CEO’su Herbert Diess, bu yılın başlarında otomotiv sektöründe yazılım ve dijital yatırımlarda en büyük iş birliğine imza atarak, stratejik ortağı Microsoft’la birlikte en büyük otomotiv bulutu oluşturduklarını belirtmişti. VW Grubu 2025 yılına kadar, şirket içinde geliştirilen yazılım teknolojilerinin %10 seviyesinden %60 seviyesine gelmesini planlıyor.

Vw.os işletim sistemine sahip ilk model ise VW’in geçtiğimiz hafta içerisinde Frankfurt Otomobil Fuarı’nda tanıttığı ID3 modeli olarak öne çıkıyor. ID3 modelinin üretimine Kasım ayında başlanacak ve 2020 yılının başlarından itibaren showroomlarda yerini alacak. 2025 yılından itibaren tüm VW modelleri ‘vw.os’ işletim sistemini kullanacak. Bugün satışta olan VW modelleri 200 farklı tedarikçiden alınan 70 farklı kontrol ünitesine sahip olduğu için bu sistemlerin araçlara entegrasyonu karmaşık işlemler gerektiriyor. VW bu karmaşıklığı azaltmak için 2025 yılı hedefiyle kapsamlı bir teknoloji vizyonu ortaya koyarak sektördeki konumunu güçlendirmeyi amaçlıyor.

Volvo XC40 plug-in hibrit R-Design Pro Satışa Sunuldu! Volvo Kadroyu Tamamladı!

Volkswagen Grubu Elektrikli Araba Yatırımları. Araba Habercisi Dergisi.

VW Elektrikli Araba, Volkswagen Elektrikli Araba, Volkswagen ID3 Özellikleri, Volkswagen ID3 yorumları. Araba Dergileri, Otomobil Dergileri.

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba