Elektrikli Arabaların Sessizliğini Volkswagen bozdu!

Elektrikli araçların tamamen sessiz olması, düşük hızlarda yayaların fark etmemesi nedeniyle kaza riski oluşturuyor. Bu riskin önüne geçmek adına VW, ID.3 modelinde özel bir ses sistemi geliştirdi. Sesli uyarı sistemi (AVAS) olarak adlandırılan sistem 30 km/s hızın altında ve geri giderken devrede olacak. Volkswagen ID3 Elektrikli ses çıkaracak.

Araba Habercisi Dergisi, Araba Testleri, Araç Testleri, Otomobil Testleri.

youtube.com/msemedya

[irp posts=”9962″ name=”Araba Habercisi Dergisi Aralık 2019 Sayısı Çıktı!”]

Volkswagen ID.3’ün çıkardığı ses de içten yanmalı motorlara sahip modellerin çıkardığı egzoz ve motor sesinden farklı olacak. Düşük hızlarda devreye girecek sistem daha çok dışarıda duyulması için geliştirildi. Bu yüzden elektrikli araçların en önemli özelliklerinden biri olan sessizlik kaybolmayacak. Güvenliği artırırken konfor özelliklerinden vazgeçmeyen VW ID.3’ün iyi bir iş çıkardığını söyleyebiliriz.

Yeni Mercedes AMG GLA 35 4MATIC Tanıtıldı!

Ses mühendisliği konusunda da dersine iyi çalışan VW, alanında uzman kişilerle de iş birliği yaptı. Sürüş sesi konusunda müzik yapımcısı Leslie Mandoki ile çalıştı. VW Ar-Ge Direktörü Dr. Frank Welsch yaptığı açıklamada, ‘Elektrikli araçlarımızın sesi onların kimliğini yansıtacak. Kesinlikle rahatsız edici bir ses değil. Tamamen sevilecek bir ses geliştirdik’ dedi.

Yeni Renault ZOE Yılın Elektrikli Otomobili Seçildi!

Elektrikli Volkswagen ID.3 modelinde düşük hızlarda aktif olacak ses, kaza riskini azaltarak güvenliği artırmakla beraber araç geliştirme sürecinde de avantaj sağlayacak. VW Tasarım Direktörü Klaus Bischoff yaptığı açıklamada, ‘Eklenecek ses sayesinde, tamamen sessiz olmaktan çıkacak elektrikli modellerimizde artık mekanik sesleri de azaltmak için uğraşmayacağız. Bu da bizim için önemli bir avantaj sağlayacak’ dedi.

Volkswagen ID3 Elektrikli ses çıkaracak.

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba