Volvo Geri Dönüştürülmüş Plastik Kullanımıyla Artık Daha Çevreci Olacak!

Volvo XC60 plug in hibrit
Volvo XC60 plug in hibrit

Volvo, daha çevreci araçlar üreterek üstün sürdürülebilirlik hedefini yakalamayı amaçlıyor. Bunun için de inovatif düşünen tedarikçiler arıyor. 2025 yılında İsveçli otomobil üreticisi, ürettiği modellerinde kullandığı plastik parçaların en az %25’inin geri dönüştürülmüş malzemeden yapılmasını hedefliyor. Bu oran bugün %5 seviyesinde. Volvo XC60 plug in hibrit

Araba Testleri, Otomobil Testleri

Araba Habercisi Dergisi

youtube.com/msemedya

Volvo, bu hedef doğrultusunda Seviye 1 olarak sınıflandırdığı tedarikçileriyle iş birliğine giderek XC60 plug-in hibrit modelinde yer alan plastik malzemelerin %20’sini geri dönüştürülmüş plastiklerle değiştirdi. Volvo, gelecek yıllarda üreteceği modellerde kullanmak adına geri dönüştürülmüş 170 bileşenden oluşan parçaları test ediyor.

[irp posts=”5063″ name=”Araba Habercisi Dergisi Haziran Sayısı’nda Türkiye’de Satılan Tüm Kompakt SUV’lar Var!”]

Volvo Yönetim Kurulu Üyesi Martina Buchkauser yaptığı açıklamada, Seviye 1’de yer alan tedarikçilerimizle sık sık görüşüyoruz ancak bununla yetinmeyeceklerini belirtti. Açıklamalarına devam eden Buchkauser şunları ekledi; ‘Bu süreci hızlandırmak için kimyasallar ve hammadde tedarikçileriyle de konuşuyoruz. Ve daha da hızlı olmak için daha önce test etmeye başlayabilmemiz için geri dönüştürülmüş malzemeler veya yenilenebilir kaynaklardan gelen malzemeler üzerinde birlikte yenilik yapmamıza yardımcı olacak yeni ortaklar davet ediyoruz.’

Volvo, bu tedarikçileri bulmak için geçtiğimiz aylarda ‘Sürdürülebilirlik Günü’ adını verdiği bir etkinlik düzenledi. Sadece Seviye 1 tedarikçilerini davet etmekle kalmayıp, ürün geliştiren her firmaya da açık bir etkinlik gerçekleştirdi. Ayrıca, geri dönüştürülmüş parça kullanımını gelecekte artırmak amacıyla, yeni fikirleri olan şirketleri belirlemek için sivil toplum kuruluşlarıyla da çalışıyor.

Geri dönüştürülmüş plastiklerin artan kullanımıyla, Volvo küresel karbon ayak izini en aza indirmeyi hedefliyor. İsveçli otomobil üreticisi yıl sonuna dek, tüm tesislerinde ve etkinliklerinde tek kullanımlık plastik kullanımını da ortadan kaldıracağını belirtti. Buna ek olarak, Ocak ayında Volvo’nun İsveç’in Skovde kentinde bulunan motor fabrikası, karbon ayak izi olmayan ilk fabrikası oldu. 2025 yılına kadar tüm imalat işlemlerinde aynı hedefe ulaşmak istiyor.

Volvo XC60 plug in hibrit

Araba Habercisi Dergisi

Türkiye’nin En Çok Satan Arabaları! İlk Beş Ay Sonunda En Çok Satan Sedanlar Listesi!

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba