Mercedes AMG GT R Roadster’ın Satış Fiyatı Açıklandı! İlk Teslimler Sonbaharda

Mercedes AMG GTR Roadster
Mercedes AMG GTR Roadster

Mercedes-AMG GT R Roadster’ın satışlarına Avrupa’da başlandı ve sonbaharda da ilk araçların teslimatlarına başlanacak. Fiyat etiketiyle doğru orantılı olarak bir spor arabadan bekleneni fazlasıyla veren GT R Roadster, şimdiden performans severlerin gözdesi olmuş durumda. Mercedes AMG GTR Roadster

Araba Testleri, Otomobil Testleri

Araba Habercisi Dergisi

youtube.com/msemedya

4.0 litrelik V8 motor tamamen el işçiliğiyle üretiliyor. 585 beygir güç ve 700 Nm torka sahip olan GT R Roadster 0-100 km. hızlanmasını sadece 3.6 saniyede tamamlıyor. Son hızı ise elektronik olarak 315 km/s ile sınırlandırılmış.

[irp posts=”5063″ name=”Araba Habercisi Dergisi Haziran Sayısı’nda Türkiye’de Satılan Tüm Kompakt SUV’lar Var!”]

Üç katmanlı materyalden üretilmiş olan soft top, alüminyum, magnezyum ve çelik kullanılarak imal edildi. Soft top tavanın açılması ve kapanması sadece 11 saniye sürerken, açma kapama işlemi 50 km/s hıza kadar yapılabiliyor. Üç renk seçeneği bulunan soft top tavanda; siyah, kırmızı veya bej renkleri seçilebiliyor.

GT R Roadster, standart olarak üstün performanslı adaptif LED farlar sunuyor. Nappa deri döşemeye sahip spor koltuklar, AMG performans egzoz, AMG sürüş ve çekiş kontrolü, sarı fren kaliperleri, ısıtmalı ve soğutmalı koltukları, boyun hizasında bulunan havalandırması, kör nokta uyarısı, aktif mesafe kontrol sistemi, 10.3 inçlik gösterge ekranı, 12.3 inçlik multimedya ekranı, Burmester ses sistemi, AMG iç ambiyans aydınlatması, AMG mat karbon fiber detaylarıyla oldukça dolu bir donanımı standart olarak sunuyor. Ayrıca ek olarak verilecek 6.000 Euroluk opsiyonla da üstün performanslı AMG seramik frenlere sahip olunabiliyor.

Gelelim en can alıcı detaya, yani fiyat etiketine. Mercedes-AMG GT R Roadster’ın satış fiyatı Avrupa’da 180.000 Euro’dan başlıyor. Türkiye fiyatı ne olur derseniz mevcut durumda formülümüzü tekrar hatırlatmakta fayda var. 1 araba kendimize 2 araba vergiye. Yani önce 180.000 rakamını 3 ile çarpın sonra bir de mevcut Euro kuru olan 6,50 ile çarpın. Ama tansiyonunuz varsa bırakın 180.000 Euro olarak kalsın, boşuna tansiyonunuz fırlamasın:)

Mercedes AMG GTR Roadster

Araba Habercisi Dergisi

Çinli Elektrikli Araç Üreticisi CHJ İddialı Geliyor! Üretim İçin 500 Milyon Dolar Bulmak İstiyorlar!

Beijing merkezli CHJ firması daha önce toplamda 6 milyon yuan tutarında yatırıma imza atmıştı. Yatırımcıları arasında Matrix Partners China, kamu kuruluşu olan Shougang Fund ve Yintai Group bulunuyor.

4 yıllık bir firma olan CHJ geçtiğimiz yıl üretim lisansını aldı ve ilk seri üretim modelini bu yıl içerisinde Çin’in doğusunda yer alan Changzhou kentinde kendi fabrikasında üretmeyi planlıyor. Leading Ideal One adını verdiği ilk modeli crossover segmentinde bulunuyor. Satış fiyatı için şimdilik açıklanan rakam 328.000 yuan seviyesinde. Bu fiyat seviyesiyle orta-üst segmentte yer alıyor.

CHJ markası, yıl sonuna kadar çeşitli şehirlerde 15 bayi açmayı planlıyor.

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba