PSA Slovakya Fabrikasında Elektrikli Araçları İçin Batarya Üretimi Yapacak!

Elektrikli Araba PSA Grubu
Elektrikli Araba PSA Grubu

PSA Grubu, hibrid ve elektrikli otomobilleri için Slovakya’nın Trnava şehrinde yer alan fabrikasında ve daha sonra İspanya’nın Vigo şehrindeki fabrikasında akü montajına başlayacak. Elektrikli Araba PSA Grubu

Araba Testleri, Otomobil Testleri

Araba Habercisi Dergisi

youtube.com/msemedya

PSA Grubu ayrıca, Peugeot’un Sanayi Direktörü Yann Vincent’in yaptığı açıklamada, elektrikli otomobil satışlarının artmasıyla bazı fabrikalarında da pil üretmeyi düşünüyor. PSA Grubu şu anda bataryaları Güney Koreli LG ve Çinli CATL’den alıyor. Vincent açıklamasında, elektrikli ve hibrit otomobillere artan talebin, dizel araçlardaki azalan talebi karşılayacağını da belirtti.

Peugeot’un Tremery’deki motor fabrikasında üretimin geçen yıl 1.8 milyondan 1.7 milyona düşmesini bekliyor. Bu beklentinin sebebi ise dizel araçlara olan ilginin azalması.

PSA Grubu bünyesindeki Peugeot, Citroen, Opel ve DS markalarındaki modellerinin de elektrikli versiyonunu çıkarmayı planlıyor. Peugeot 208’in elektrikli versiyonu e-208 bu noktada PSA Grubunun ilk ve tek temsilcisi olarak öne çıkıyor.

Ülkemizde de yatırım yapan PSA Grubu, önümüzdeki senelerde sadece yedek parça deposu olarak değil, umarız ki, batarya üretimi yapacağı fabrikalar arasına Türkiye’deki tesisini de dahil eder.

Elektrikli Araba PSA Grubu

Araba Habercisi Dergisi

Volkswagen Golf 8 Kokpit Tasarımı Böyle Olacak! En Sonunda İddialı Şekilde Değiştirdiler!

Öncelikle şunu söylemem lazım fotoğrafın kalitesi oldukça kötü. Bunun için kusura bakmayın. Ancak çok yakında Volkswagen Golf 8 ile ilgili önemli gelişmeler yaşanacak gibi görünüyor.

Bunlardan en önemlisi Volkswagen Golf 8 2020’ye kalmayacak! Volkswagen CEO’su Herbert Diess2019 bitmeden Ekim ayında teslimatların başlayacağının sinyalini verdi.

Volkswagen Golf 8 Yaşam Alanı Tasarımı

Yaşam alanı tasarımı konusunda en sonunda be Volkswagen dedik. Çünkü VAG Grubu sıradanlaşan yaşam alanı ile eleştiri alıyordu ama bu durum sona erdi. Yeni yaşam alanı tasarımına baktığım zaman ben sevdim. Dijital değişimden nasibini almış. Kumanda elemanlarının sayısının azalmasıyla son derece şık olmuş. Yeni tasarım beraberinde hiç olmadığı kadar ferah bir Golf yaşam alanını da getirecek gibi görünüyor. Bununla birlikte vites kolu da tarihe karışıyor gibi görünüyor. İşte bu şahane bir değişim.

Volkswagen Golf 8 Kokpit Tasarımı Böyle Olacak! En Sonunda İddialı Şekilde Değiştirdiler!

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba