WLTP Nedir? Yeni Yakıt Tüketim Bilgilendirmesi WLTP ne işe yarar?

WLTP Tüketim Değeri Nedir
WLTP Tüketim Değeri Nedir

Küresel Hafif Araç Test Prosedürü (WLTP) Nedir? Artık Firmalar Gerçek Tüketimi Açıklayacak! WLTP Tüketim Değeri Nedir? Küresel Hafif Araç Test Prosedürü (WLTP) Nedir? Yeni Yakıt Tüketim Bilgilendirmesi WLTP ne işe yarar? WLTP Tüketim Değeri Nedir? WLTP Nedir?

Küresel Hafif Araç Test Prosedürü (WLTP) Nedir? Yeni Yakıt Tüketim Bilgilendirmesi WLTP ne işe yarar? WLTP Tüketim Değeri Nedir? WLTP Nedir?

Instagram Hesabım

Küresel Hafif Araç Test Prosedürü (WLTP) Nedir? Bu konuyu tam anladığımızı sanmıyorum ama hayatımızı etkileyecek en önemli değişimlerden biri. Yakıt tüketim sonuçları konusunda süre gelen stabil alan tüketim değerlerinin açıklanması artık sona erdi. Buna göre otomotiv firmaları araçların gerçek tüketim ve emisyon sonuçlarını da artık açıklamak zorunda.

Yani 100 km’de 3.0 litre tüketiyor gibi haberlerin sonu geldi. Olması gereken oldu ve tüm dünyada üreticiler gerçek tüketim değerlerini açıklamaya başladı. Elbette bu tüketim değerleri de ilk baktığım testlerde biraz düşük kalıyor ama eskisiyle arasında dağlar kadar fark var.

Uzmanlar bu konu hakkında yaptıkları açıklamalarda WLTP’nin daha gerçekçi sonuçlar vermesi nedeniyle ortalama CO2 salınımı bir önceki döneme kıyasla yüzde 20 yüksek çıktı diyorlar. Araç üreticileri belirli modellerin üretimini bile WLTP standartlarına uymadıkları veya yatırımların çok yüksek olması sebebiyle durdurdu.

EDS ve Radar Kameraları Hızı Kaç Metreden Ölçebiliyor? Kaç km Hıza Kadar Ölçüm Yapıyor?

WLTP Nedir Örnek Test Sonuçları

Bu konuya denk geldiğim firmaların başında Audi yer alıyor. Audi modellerinin teknik özelliklerini incelerken yakıt tüketimi tablosunda WLTP sonuçlarını da görmeye başladık.

Aşağıdaki fotoğraftan Audi Türkiye tarafından açıklanan tüketim sonuçlarında söylediklerimi görebilirsiniz. Örneğin Audi A6’nın ortalama yakıt tüketimi eski şartlarda 5.5 litre olarak açıklanırken, WLTP sonrası tüketim 7.4 litre olarak belirtiliyor.

WLTP Nedir Audi

Araba Habercisi Dergisi’nin Aralık 2020 sayısı çıktı. 1992 yılından beri otomotiv gazetecisi olan Murat Tosun’un yönetiminde hazırlanan dergi nerelerden okunabiliyor?

Araba Habercisi Aralık 2020 Sayısını Nerelerden Okurum?

Araba Habercisi Dergisi 23. sayısıyla karşınızda. Araba Dergileri arasında 23. sayısına ulaşan Araba Habercisi Dergisi’ni nerelerde okuyabilirsiniz. Google Play ya da App Store’dan Turkcell Dergilik uygulamasını indirerek okuyabilirsiniz. Ben uygulama indirmek istemiyorum diyorsanız Turkcell Dergilik web sitesi üzerinden de okuyabilirsiniz.

Araba Habercisi Dergisi Türk Telekom Dergilik üzerinden de yayın hayatına devam ediyor. Google Play ya da App Store’dan Türk Telekom e-dergi  uygulamasını indirerek okuyabilirsiniz. Türk Telekom e-dergi iOS ve Android uygulamalarını indirerek çok yakında 23 sayıya birden ulaşma imkanınız da olacak.

Araba Habercisi Dergisi Aralık 2020 sayısı ayrıca Dijital basın dergilikte. 

Araba Habercisi Dergisi Aralık 2020 Sayısı’nda neler var? Araba Dergileri Araba Habercisi Aralık.

Araba Habercisi Dergisi’nin Aralık sayısı her zaman olduğu gibi keyif almanızı sağlayacak bir sayı oldu.

İşte tamamen yenilenen Honda Civic! Yeni Honda Civic ne zaman satılacak?

Bu Golf fabrika çıkışlı 320 beygir güç üretiyor. Volkswagen Golf R özellikleri neler?

Fiat Egea Cross ne zaman satışa sunuluyor! Yerli Üretim Egea Cross özellikleri neler?

Küçük SUV sınıfının iddialı modeli Renault Captur Araba Habercisi testine çıktı.

2. El fiyatları ne olacak? Otomerkezi.net CEO’su Muhammed Ali Karakaş cevapladı.

Yeni Dacia modelleri ne zaman satışa sunulacak? Fiyat performans makineleri geliyor.

Dördüncü nesil Audi A3 Sportback Türkiye’de satışa sunulmak için yola çıktı!

Yeni Hyundai i20 hibrit dizeli tahtından eder mi? Test ettik.

İkinci el Renault Fluence satın alınır mı? Araba Habercisi testinde.

Delphi Technologies Satış Sonrası “D” Markası ile Madeni Yağ Pazarına Geri Döndü!

WLTP Tüketim Değeri Nedir

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba