Yeni Audi RS6 Avant Hayal Arabası.

Yeni Audi RS6 Avant Yorumları.
Yeni Audi RS6 Avant Yorumları.

Yeni Audi RS6 Avant Yorumları, 2020 Audi RS6 Yorumları, Yeni Audi RS6 Avant Özellikleri, 2020 Audi RS6 Özellikleri, Yeni Audi RS6 Avant Performans. Ateş gibi kırmızı renkli bir Ferrari veya güneş gibi sarı rengiyle bir Lamborghini. Her ikisi de gaza bastığınızda sadece ayağınızı değil aklınızı da yerden kesecek performansa sahip. Ancak aklınızı başınızdan alacak performansa hem de ailenizi alıp memlekete götürecek model denince akla hemen Audi’nin RS serisi geliyor. RS serisinde her ne kadar RS 7 olsa da Audi RS6’nın yeri bambaşka. 25 yıllık RS tarihinde başında taç olan ve her ne kadar 40-45 yaşından sonra sahip olunacak bir modelmiş gibi gözükse de 25-30 yaşında da binmeyi istediğiniz türden bir arabadır, Audi RS6 Avant. Yeni Audi RS6 Avant Yorumları.

Araba Testleri, Otomobil Testleri, Araba Habercisi Dergisi.

Youtube Kanalımız

[irp posts=”9962″ name=”Araba Habercisi Dergisi Aralık 2019 Sayısı Çıktı!”]

Yenilenen A6 serisinden sonra heyecanla beklemeye başladığımız RS 6 tanıtıldı. Matrix LED farları, tamamen yenilenen ön ızgara ve tamponlarıyla Audi RS 6 Avant, oldukça vahşi bir görünüme kavuştu. Arka tasarımda da tamamı LED stoplarıyla dikkat çeken RS 6, yenilenen difüzörü ve kocaman çift egzozuyla dikkat çekiyor. Bir önceki nesil RS 6’nın arka tasarımı daha sert çizgilere sahipti. Yeni RS 6’nın arka tasarımı ise daha yuvarlak hatlarıyla ‘yollarda genellikle arkasından bakacağımız için’ güler yüzlü bir şekilde ‘mola verirsem görüşürüz yoksa zaten yakalayamazsın’ der gibi.

İç mekanda ise selefine göre oldukça gelişmiş bir kokpit tasarımı sunan Yeni Audi RS 6 Avant, yenilenen A6’daki tasarım dilini yansıtıyor. RS versiyonuna özel olarak tasarlanan direksiyon ve sportif koltuklarla performansını gaza basmadan da hissetmenizi sağlıyor. Süspansiyon konforunda da önemli gelişme kaydeden RS 6 Avant, günlük kullanımlarda Audi konforunu sonuna kadar yaşatıyor.

Audi RS 6 da Hibritlendi

Gelelim Audi RS 6’nin alamet-i farikası olan performansına. Modelin kalbinde 4.0 litrelik TFSI benzinli V8 ünite yatıyor. 600 beygir güç ve 800 Nm torkuyla 0-100 km/s hızlanmasını sadece 3.6 saniyede tamamlıyor. Sıkı durun, 0-200 km/s hızlanması ise sadece 12 saniye. Son hızı ise elektronik olarak 250 km/s ile sınırlandırılmış. Elektronik olarak sınırlandırılmadığında 300 km/s’nin üzerinde bir son hıza sahip olduğunu biliyoruz. Hatta bilmediğimiz şey şu; son hızı var mı? 2020 Audi RS 6 Avant’ın harika V8 motoruna 48 voltluk bir elektrik motoru da eşlik ediyor. Audi’nin hafif hibrit sistem (MHEV) diye adlandırdığı sistem sayesinde günlük kullanımlarda 100 kilometrede 1 litreye varan tasarruf sağlanıyor. Kim düşünür ayağının altında 600 beygir varken yakıt tüketimini diyebilirsiniz. Ancak dedik ya, bu sadece gazlamak için değil hem gazlamak hem de 4-5 kişi konforlu uzun yolculuklar için de tasarlanan yegane modellerden.

Dikiz aynanızdan görecek kadar şanslı olur musunuz bilemem ama siz siz olun, yolda Audi RS 6 Avant görürseniz el sallayın. Çünkü sahipleri hem parası olan hem de arabadan anlayan zevk sahibi kişilerdir.

Yeni Audi RS6 Avant Yorumları.

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba