Yeni Mercedes Benz GLE Coupe Tanıtıldı.

Yeni Mercedes Benz GLE Coupe.
Yeni Mercedes Benz GLE Coupe.

Yeni Mercedes Benz GLE Coupe, 2020 Mercedes Benz GLE Coupe, Yeni Mercedes Benz GLE Coupe Yorumları, 2020 Mercedes Benz GLE Coupe Özellikleri. İlk çıktığında ‘Mercedes X6’ diye eleştirilen ancak yakaladığı satış başarısıyla adından söz ettiren Mercedes Benz GLE Coupe tamamen yenilendi. 2. Nesliyle karşımıza çıkan Yeni GLE Coupe, Mercedes Benz’in son yıllardaki tasarım dilini yansıtıyor. SUV Coupe gibi niş bir segmentte yer alan GLE Coupe, klasik SUV modeller yerine daha farklı bir alternatif arayan kullanıcıları hedefliyor. Hem off-road kabiliyeti olan hem de performans konusunda SUV modellerden daha iyi olan SUV Coupe modeller arasında artık Mercedes Benz GLE Coupe hatırı sayılır bir yerde bulunuyor. Yeni Mercedes Benz GLE Coupe.

Araba Habercisi Dergisi, Araba Testleri, Araç Testleri, Otomobil Testleri.

youtube.com/msemedya

Yenilenen Mercedes GLE Coupe’nin dış tasarımında tamamen yeni far ve tampon grubu ilk bakışta dikkat çekiyor. Daha köşeli hatlara sahip olan ön ızgara ve krom detaylar sayesinde daha agresif bir duruş sergiliyor. Selefine göre boyutları da büyüyen Mercedes GLE Coupe’nin uzunluğu 39 mm, genişliği ise 7 mm artmış. Dingil mesafesi ise 20 mm artan Mercedes GLE Coupe’nin artık iç mekandaki sunduğu diz mesafesi selefine göre daha fazla. Ön far grubunda da artık standart olarak full-LED teknolojisi kullanılıyor. Arka tasarımda ise yeni nesil Mercedes modellerinin far tasarımlarını kullanan Mercedes GLE Coupe’nin tamamen LED arka farları daha da uzatılmış bir tasarımla sunuluyor. Yenilenen difüzör tasarımı ve çift çıkışlı egzozuyla da sportif duruş devam ettiriliyor.

[irp posts=”9962″ name=”Araba Habercisi Dergisi Aralık 2019 Sayısı Çıktı!”]

İç tasarımı da güncel Mercedes modellerini yakalayan GLE Coupe’de iki adet 12.3 inçlik devasa bir ekran grubu yer alıyor. Tamamen yenilenen direksiyon ile de dikkat çeken GLE Coupe’nin konsolu da tamamen yenilendi. Sportif sürüş karakterine uygun olarak sportif koltuklar kullanılan modelde, kalite hissi her detayda hissediliyor. Mercedes’in yeni MBUX multimedya sistemine de yer verilen GLE Coupe’de ‘Hey Mercedes’ dedikten sonra sesli komutla neredeyse tüm işlemleri ellerinizi direksiyondan çekmeden gerçekleştirebiliyorsunuz.

İki farklı dizel motor seçeneğiyle tercih edilebiliyor

Süspansiyon konforuna da ayrıca değinmemiz gereken modelde, Airmatic veya E-Active Body Control sistemi tercih edilebiliyor. Oldukça konforlu olan Airmatic sistemi GLE Coupe’de standart olarak sunuluyor. Opsiyonel olarak tercih edilebilen E-Active Body Control süspansiyon sistemi sayesinde neredeyse yol ile kabin arasındaki bağlantı kesiliyor. Tamamen uçan halı hissiyle yolculuk edilebiliyor.

Sürüş destek sistemleriyle de öne çıkan Mercedes GLE Coupe, Aktif Mesafe Asistanı sayesinde radar ve sensörler yardımıyla trafikte hem yaya hem de arabaları algılayarak otomatik fren yapabiliyor. Ayrıca Aktif Stop and Go Asistanı ile de özellikle sıkışık trafikte 60 km/s hıza kadar otomatik olarak ilerleyebiliyor.

Mercedes GLE Coupe’nin motor seçeneklerinde ise iki seçenek sunuldu. Her ikisi de 6 silindirli dizel seçeneklerden ilki olan Mercedes GLE Coupe 350d 4MATIC 272 beygir güç ve 600 Nm tork sağlıyor. Diğer seçenek olan Mercedes GLE Coupe 400d 4MATIC ise 330 beygir güç ve 700 Nm tork sağlıyor. Ortalama yakıt tüketimi ise her iki model için de 8 lt/100 km olarak belirtilmiş.

Yeni Mercedes Benz GLE Coupe.

Otonom Arabalar Ne Kadar Güvenli?

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba