280 Beygirlik Ford Focus ST Bu Tip Araçlar Arasında Dengeyi Bozar!

Yeni Ford Focus ST Ne Zaman Satılacak

Bana kalırsa hepimiz aklımıza mukayyet olalım 🙂 Yeni Ford Focus ST Ne Zaman Satılacak

Araba Habercisi Dergisi

youtube.com/msemedya

Ne diyor bu adam dediğinizi duyar gibiyim. Oldum olası sürüş karakterini sevdiğim Ford Focus’un yeni ST versiyonu dün tanıtılınca aklımdan otomatik olarak bu cümle çıkıverdi.

Ford Focus’u çok severim

Dediğim gibi beni tanıyanlar bilir Ford Focus kullanmayı çok severim. 20 yıldır evli olunca bugüne kadar hiç (evli olunca araba kararını hanım veriyor) Ford Focus sahibi olamadım. İşte dün Ford Focus ST tanıtılınca ilk söylediğim aklıma mukayyet olmalıyım oldu.

Yeni Ford Focus ST Teknik Özellikleri

Bu modeli satın alacak param yok, onu bilerek çok alıcı gözle bakmıyorum. Ancak Ford Focus ST bu tip hot hatch araçlar arasına adını daha ortaya çıktığı andan itibaren yazdırdı.

Nasıl mı yazdırdı?

Yeni Ford Focus ST’de kullanılan yeni motor nefes kesecek türden.  2.3 litrelik EcoBoost motor gördüğüm en ateşli motor seçeneklerinden biri. Tam tamına 280 beygir güç üretiyor. 2.3 litrelik motor ürettiği gücün yanında 420 Nm‘lik tork verisine de sahip.

Abi yok ben dizel seviyorum diyeniniz varsa Ford’un bunun için de çözümü var. Araçta benzinli motorun yanında 2.0 litre hacminde dizel motor da görev yapıyor. 190 beygir güç üreten motor şimdi yine sıkı durun 2000 d/d’de 400 Nm torku kullanımınıza veriyor.

Ford Focus ST benzinli motor seçeneği ile 0-100 km/s hızlanmasını 6 saniyede tamamlıyor. Açıklanan fabrika verilerine göre benzinli motor ile ortalama tüketim 7.6 litre olarak açıklanırken, dizel ünite için bu rakam 4.8 litre olarak belirtiliyor.

Yeni Ford Focus ST Satış Tarihi

Tasarım konusundan çok fazla söz etmek istemiyorum. Bu konuda herkesin fikri ayrı olabilir. Ancak benim fikrimi soranlarınız varsa ben bayıldım. İlk kez bu kadar açık sözle yazdığım bir araba. Diyorum ya gençlikten gelen bir bağ söz konusu.

Yeni Ford Focus ST Türkiye’de ne zaman satılacak? Bu sorunun cevabını da açıkladılar. Bu hot hatch araba çok gecikmeden yaz başlangıcında yollara çıkacak.

[irp posts=”2906″ name=”Toyota Corolla Sedan Hibrit Mi? Honda Civic Sedan Dizel Otomatik Mi? Karşılaştırdım!”]

Yeni Ford Focus ST Ne Zaman Satılacak

Araba Habercisi Murat Tosun

Toyota Corolla Hibrit Mi? Honda Civic Dizel Otomatik mi?

Yeni Ford Focus ST Ne Zaman Satılacak
Yeni Ford Focus ST Ne Zaman Satılacak

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

OTOMOTİV GAZETE SAYFASI

0 km araba kampanyaları Nisan 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba