Honda Civic Sedan dizel otomatik testim yayında! Dizel Otomatik Civic Sedan yorumlarım nasıl?

Honda Civic Sedan dizel otomatik testi.
Honda Civic Sedan dizel otomatik testi.

Honda Civic Sedan dizel otomatik testi, Honda Civic Sedan dizel otomatik testleri. Honda Civic Sedan dizel otomatik sürüş izlenimi, Honda Civic Sedan dizel otomatik yorum.

Honda Civic Sedan dizel otomatik testim yayında! Dizel Otomatik Civic Sedan yorumlarım nasıl? Honda Civic Sedan dizel otomatik testi, Honda Civic Sedan dizel otomatik testleri. Honda Civic Sedan dizel otomatik sürüş izlenimi, Honda Civic Sedan dizel otomatik yorum.

Instagram Hesabım

Honda Civic Sedan Türkiye’de üretilen başarılı otomobillerden biri. Tasarım konusunda çok büyük artıları olduğunu daha en baştan belirtmiştik. Premium çizgilere bürünen yapısı ile haklı olduğumuzu ortaya koydu ve çok başarılı satış rakamlarına ulaştı. Bunun yanına eklediği dizel otomatik seçeneğiyle de iddiasını zirveye taşıdı ve Türkiye’nin en çok satan arabası konumuna geldi. Tasarımcıların ve Honda yönetiminin yaptıkları açıklamalara göre Honda Civic Sedan tasarım açısından da kendine premium araçların detaylarını hedef olarak aldı: yere daha yakın ve biraz daha geniş ön yüz tasarımı. Uygulama şekline baktığımız zaman bu konuda son derece başarılı olduklarını görüyoruz. Yüz tasarımı açısından Civic Sedan çıtayı birkaç adım ileriye taşımış durumda. Dinamik görünen tasarım aynı şekilde profil detaylarında da devam ediyor. Akıcı hatlar sayesinde profil tasarımının sade olmasının önüne geçilmiş. Arkaya doğru yükselen omuz çizgisi konusunda da araç çok çekici bir görsellik sunuyor. Arka tasarım açısından bu yeni detaylar biraz eleştiri alıyor. Stop lambalarının yapısı, ön kısma göre biraz daha yüksek olması, sedan olmasına rağmen kısa bir bagaj formuna sahip olması eleştiri alan yanlarından.  Ancak bizlerin bunları dert etmediğinizi ve arka tasarımı da son derece çekici bulduğumuzu belirtmemiz lazım.

2019 Ford Kuga Test Sürüş İzlenimlerim nasıl? Bir önceki kasa Ford Kuga yorumlarım nasıldı?

Honda tasarımcıları bu arabanın sadece dış tasarımına dokunmamış. Aracın yaşam alanında da radikal bir değişim yaparak bu bölümde de Premium seviyesini yakalamışlar. Yaşam alanında en çok sevdiğimiz detay vites ve el fren kolunun tamamen ortadan kaldırılması oldu. Bu durum ferahlık hissini kat be kat artırırken aynı zamanda kullanışlı eşya gözlerine de yer açmış. Honda Civic Sedan dizel otomatik eşya gözleri açısından son derece zengin bir otomobil. İç mekan tasarımı açısından da Civic Sedan büyük bir ilerleme göstermiş durumda. Kapıyı açıp iç mekana geçtiğimiz anda rahatlıkla kalite seviyesinin arttığını görmemiz ilk dikkatimizi çeken konu oldu. Kullanılan malzeme kalitesi lüks sınıf araçlarla yarışabilecek seviyeye gelmiş. Kullanım sırasında iç mekanı bir önceki neslinde gürültülü olan aracın bu konuda da iyileşmesi sağlanmış. Yaptığımız hızlı otoyol kullanımları sırasında iç mekan sessizliği konusunda gürültü sınırının çok rahat bir şekilde altına inmeyi başardı. Yaşam alanı kullanışlılığı açısından yaptığımız incelemede de önemli bir sorun yaşamadık. Neredeyse tüm firmaların vazgeçtiği arkası boş duran orta konsol tasarımını neden tercih ettikleri konusuna bir anlam veremedik. Bu tip tasarımlar daha fazla alan için yapılıyor ama başarılı olamıyor. Dokunmatik ekranın hassas çalışma karakterini sevdik. Kullanımı birçok araca göre daha iyi. Yaşam alanı genişliği konusunda ön tarafta herhangi bir sorun yok. Ama arka tarafta yüksek bir şaft tünelinin yer almaya başlaması ortada yolculuk edenlerin hayatını zorlaştıracak bir detay olacak. Ortada oturan yolcunun çocuk olması sıkıntı yaşatmayacaktır.

Dacia Duster Test Sürüş İzlenimlerim nasıl? Kompakt SUV sınıfının en çok satan modelini test ettim!

Honda Civic Sedan dizel otomatik testi.

İşte bu bölümde o kadar iyi bir koz  oynadı ki bir anda gördüğü ilgiyi çok fazla artırdı. Bunu hak ederek yaptı ve yapmaya da devam ediyor. Son dönemlerde kullandığımız en iyi dizel otomatik kombinasyonlarından biriydi. Özellikle şanzımanın çalışma karakteri beğenimizi kazandı. Hangi şekilde sürüş istiyorsak ona karşılık veren tepkiler bulduk. Kumanda düğmeleri ile idare edilen bir yapısı olması da önemli bir özelliği olarak ön plana çıktı. İlk etapta alışkanlık kazanma konusunda sıkıntı yaşarız dedik ama alışmamız sadece 5 dakika sürdü. 1597 cc hacmindeki dizel ünite Honda’nın en iyi motor ünitelerinden biri. 4000 d/d’de 120 HP güç üreten motor, 2000 d/d’de 300 Nm torku kullanıcıya sunuyor. 9 ileri oranlı otomatik şanzımanla söylediğimiz gibi işbirliği muhteşeme yakın. Fabrika verilerine göre son hızı 200 km/s olan Honda Civic Sedan dizel otomatiğin bu hızlara ulaşma konusunda sıkıntı yaşamayacağı belli oluyor. Yine fabrika verilerine göre 0-100 km/s hızlanması 10.9 saniye olarak açıklanıyor ve yaptığımız ölçümlerde de buna yakın sonuçlar ortaya koyuyor. Motor ve otomatik şanzıman birlikteliğinin yakıt tüketimi olarak sonucu fabrika verisine göre ortalama 4.1 litre. Biz yaptığımız test sırasında 5.9 litre gibi başarılı bulduğumuz bir sonuç elde ettik.

Citroen C5 Aircross Test Sürüş İzlenimlerimi yazdım! Farklı tarzıyla öne çıkan bir Kompakt SUV!

Bu sınıfta kriterleri değiştirecek kadar iddialı. Honda’nın genlerinde bulunan keyifli ve güvenli sürüş karakteri bile bu araçta birkaç adım ileriye taşınmış. Daha sürücü koltuğunu ilk oturduğunuz anda bile başarılı koltuk, direksiyon, gösterge ve kokpit tasarımı sayesinde kendinizi konforlu ve güvenli hissediyorsunuz. Kompakt sedan sınıfında yer alan araçlar içinde en iyilerden biri. Virajlara giriş konusunda ona hep güven duymamızı sağlayacak bir karakter ortaya koydu. Süspansiyon sisteminin başarılı yapısı ve yüzün daha alçak bir seviyede konumlandırılması eskisine göre çok daha iyi bir sürüş karakterine sahip olmasını sağlamış. Buna eşlik eden direksiyon sisteminin başarılı çalışma karakteri de sürüş konforunu ve güvenliğini artırıyor. Direksiyon simidinde yapılan iyileştirmeyi de sevdik. Yapılan açıklamaların ardından onu kullanmadan biraz sert bir karaktere sahip olacağını düşünsek bile yaptığımız sürüşün ardından konfordan da taviz vermediğini gördük. Çukur geçişleri ve kasislerden geçerken iç mekana ne darbe ne de gürültü geldi. Yeni Honda Civic Sedan bu konuda gerçekten de adımlarını çok hızlı bir şekilde ileriye doğru götürmüş.

Peugeot 3008 Fiyat Listesi Ekim sonunda nasıl? Peugeot 3008 Türkiye’de kaç paraya satılıyor?

Honda Civic Sedan dizel otomatik güvenlik özellikleri nasıl?

Honda Civic Sedan dizel otomatik EuroNCAP tarafından yapılan çarpışma testinden 4 yıldız alarak ayrıldı. Bu test sırasında yetişkin yolcu güvenliğinden oldukça yüksek bir puan olan yüzde 92, çocuk yolcu güvenliğinden yüzde 67, yaya yolcu güvenliğindense yüzde 75 aldı. Güvenlik yardımcılarından aldığı sonuç ise yüzde 88.

Honda Civic Sedan dizel otomatik Teknik Özellikleri. Honda Civic Sedan dizel otomatik testi.

Motor: 1.6 lt /Motor Hacmi: 1597 cc / Silindir Adedi: 4 /Maksimum Güç: 120 HP/Maksimum Tork: 300 Nm

Honda Civic Sedan dizel otomatik Modelinin Performans Verileri

0-100 km/s Hızlanma: 10.9 sn / Maksimum Hız: 200 km/s

Honda Civic Sedan dizel otomatik Frenleri

Ön: Hava kanallı disk /Arka: Disk

Honda Civic Sedan dizel otomatik Yakıt Tüketimi Miktarı

Yakıt Türü: Dizel Şehir İçi: 4.7 lt/100 km/ Şehir Dışı: 3.8 lt/100 km /Karma: 4.1 lt/100 km / Test: 5.9 lt/ 100 km / CO2 Emisyonu: 108 gr/km

Honda Civic Sedan dizel otomatik Boyutlar

Uzunluk: 4648 mm /Genişlik: 1799 mm /Yükseklik: 1407 mm /Dingil Mesafesi: 2698 mm

Honda Civic Sedan dizel otomatik Bagaj kapasitesi

519 lt /Yakıt Depo Kapasitesi: 46 lt /Boş Ağırlık: 1408 kg Lastik Boyutu: 215/50 R17

Honda Civic Sedan dizel otomatik testi
Honda Civic Sedan dizel otomatik testi

REKLAM

REKLAM

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

OTOMOTİV GAZETE SAYFASI

ikinci el araba pazarı 2024 Mart

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba