SUV Sınıfında Hibriti Olan Pastayı Kapar! 2020 Opel Grandland X Hybrid satışa sunuldu!

2020 Opel Grandland X Hibrit Özellikleri
2020 Opel Grandland X Hibrit Özellikleri

2020 Opel Grandland X Hybrid satışa sunuldu! Önümüzdeki aylarda bayilerde yerini alacak olan Opel Grandland X Hybrid4 modelinin İngiltere satış fiyatı belirlendi. Siparişleri almaya başlayan Opel, Grandland X Hybrid4’ü 35.590 Sterlin fiyat etiketiyle satışa sundu. 2020 Opel Grandland X Hibrit Özellikleri.

Araba Habercisi Dergisi, Araba Testleri, Araç Testleri, Otomobil Testleri.

youtube.com/msemedya

Opel’in ilk plug-in hibrit modeli olan Grandland X Hybrid4 önemli bir model olarak öne çıkıyor. İki adet elektrikli motora sahip olan model, 13,2 kWh bataryasıyla birlikte 1.6 litrelik benzinli motorun kombine çalışmasıyla gücünü yere aktarıyor. Hem elektrikli hem de benzinli motoruyla birlikte toplamda 300 beygirlik güç sunuyor. 0-100 km/s hızlanması ise sadece 7 saniyede gerçekleşiyor. Opel’in yeni 8 ileri otomatik şanzımanıyla da oldukça başarılı bir sürüş keyfi yaşatıyor. Sadece elektrikli olarak 50 kilometre menzile ulaşabiliyor. Özellikle şehir içindeki sürüşlerde tamamen elektrikli ilerlenebiliyor.

Opel Grandland X Hybrid4, standart olarak 3.3 kW’lık bir şarj ünitesiyle satışa sunulurken, opsiyonel olarak 6.6 kW da tercih edilebiliyor. Ayrıca sunduğu 7.4 KW’lık duvar şarj ünitesiyle birlikte bataryayı 2 saatten kısa bir sürede doldurma imkanına da sahip. Avrupa’da 85.000’den fazla şarj noktasıyla Free2Move sisteminin de bir parçası olan Opel, navigasyon sisteminde de standart olarak bu şarj noktalarını gösteriyor.

2020 Opel Grandland X Hybrid Kokpit Tasarımı
2020 Opel Grandland X Hybrid Kokpit Tasarımı
Opel GrandlandX Hibrit
Opel GrandlandX Hibrit

Opel GrandlandX Hybrid4 modelinde tam elektrikli modellerde olduğu gibi rejeneratif fren sistemi bulunuyor. Bu sistem sayesinde sürücü ayağını gaz pedalından çektiği anda araç otomatik olarak fren yapıyor ve bu sırada ortaya çıkan enerjiyi depoluyor. Bu şekilde de %10’a varan ekstra bir enerji verimliliği sağlanıyor.

2024 yılına kadar tüm Opel modelleri elektrikli veya hibrit seçeneklere sahip olacak

Opel GrandlandX Hybrid4 İngiltere’de 35.590 Sterlin’den başlayan fiyatlarla sipariş almaya başladı. En dolu versiyonu olan Grandland X Hybrid4 Ultimate Nav’ın satış fiyatı ise 45.450 Sterlin. Opel’in 2024 yılına kadar tüm modellerinde elektrikli seçenekler sunma planının bir parçası olan model, şimdiden yoğun ilgi görmeye başladı. Ayrıca tam elektrikli Corsa’nın da siparişleri alınmaya başlandı. Bu modelleri sırasıyla Opel’in ticari segmentte yer alan modeli Vivaro ve bir diğer kompakt SUV seçeneği olan Mokka X izleyecek. Henüz bu modeller için tam elektrikli mi yoksa hibrit mi olacağı konusunda açıklama yapılmasa da Opel’in modelleri hızla elektriklenecek gibi gözüküyor.

2020 Opel Grandland X Hibrit Özellikleri, Araba Habercisi Dergisi.

[irp posts=”5572″ name=”Araba Habercisi Dergisi Yaz Sayısı Çıktı! Temmuz Ağustos Sayısında Neler Var?”]

İşte Türkiye’de En Çok Satan 15 Sedan! Sedan Cenneti Türkiye’de En Çok Hangisi Satıyor?

REKLAM

REKLAM

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

OTOMOTİV GAZETE SAYFASI

ikinci el araba pazarı 2024 Mart

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba