Fiat Egea Ailesi’ne Hibrit ve Dizel Otomatik Seçenekler Ne Zaman Ekleniyor? Resmi açıklamadır!

2022 Fiat Egea dizel otomatik.
2022 Fiat Egea dizel otomatik.

Fiat Egea Ailesi’ne Hibrit ve Dizel Otomatik Seçenekler Ne Zaman Ekleniyor? Resmi açıklamadır! 2022 Fiat Egea dizel otomatik.

Instagram Hesabım

Fiat markasının kompakt sınıftaki güçlü oyuncusu Egea, hibrit motorlu versiyonları ile dünya yollarına çıkmaya hazırlanıyor.

Egea’nın yeni hibrit versiyonu, yüksek performansını yeni nesil 130 HP güç ve 240 NM torka sahip motordan alıyor. 1,5 litrelik 4 silindirli turbo benzinli FireFly motor ile 48-Volt bataryaya sahip 15 kw’lık elektrik motorun performansı başarılı. Egea Hybrid’de BSG (Belt Start Generator) ve 15KW’lık elektrikli motor 130 beygirlik içten yanmalı motoru destekliyor. Bu gelişmiş hibrit teknolojisi, “yüzde yüz elektrikli” olarak kullanılabiliyor. Sessiz çalıştırma, park etme ve tamamen elektrikli sürüşe imkan sunuyor. Böylece verimlilik artarken sürüş performansı da üst seviyeye çıkıyor.

2022 Fiat Egea dizel otomatik. 2022 Fiat Egea hibrit otomatik.

Son 6 yıldır “Türkiye’nin En Çok Tercih Edilen Otomobili” olan Egea, Nisan ayından itibaren Sedan, Hatchback, Cross ve Cross Wagon gövde tiplerinde sunulacak yeni nesil hibrit motor seçeneğiyle Fiat showroomlarındaki yerini alacak.

Fiat Egea Ailesi’ne dizel otomatik seçeneği de hibrit seçeneklerde birlikte aynı dönemde eklenecek.

Egea Hybrid, elektrik motoru sayesinde içten yanmalı motorun ısınma fazında oluşan yakıt tüketimi ve emisyonun düşürülmesi sağlanıyor. Egea’daki hibrit teknolojisi; aracın sessiz, akıcı, yakıt harcamadan, %100 elektrikli modda kalkış yapabilmesine (e-launch) ve düşük devirde tamamen elektrikli modda ilerlemesine (e-creep) imkan sağlıyor. Egea Hybrid, sadece elektrik motorun gücü ile yoğun ve sıkışık trafikte kısa mesafelerde gaz pedalına basmadan ilerleyebiliyor (e-queueing).

Milyon TV ve Milyon TV youtube kanalında evlerinize yeni yayın dönemiyle birlikte konuk oluyoruz!

100 km’de 4.7 litre tüketiyor!

Egea Hybrid tamamen elektrik modunda park edilebiliyor (e-park). Hem frenleme hem de yavaşlama esnasında enerji geri kazanımı ile bataryasını şarj edecek şekilde geliştirilen Hibrit Egea, performanstan ödün vermediği gibi elektrikli ve benzinli motorları arasındaki geçişleri kullanıcısına hissettirmeden maksimum sürüş konforu sağlıyor.
Egea Hybrid ile birlikte 7 ileri çift kavramalı otomatik şanzıman da Fiat markasında ilk defa satışa sunuluyor. 7 ileri otomatik vitesli Egea Hybrid, 0-100 km hızlanmasını 9 saniyede tamamlarken yakıt tüketiminde de önemli bir avantaj sağlıyor ve şehir içi kullanımda 100 km.de 4,7 lt’lik (WLTP) tüketim değerine ulaşıyor.

Dizelden daha az tüketecek!

Egea’daki hibrit teknolojisi, yine Fiat modellerinde bir ilk olarak, sürüş sırasında benzinli motoru tamamen kapatarak WLTP (Worldwide Harmonized Light-Duty Vehicles Test Procedure) çevriminin yüzde 47’sinin benzinli motor çalıştırılmadan tamamlanmasını. Bu oran şehir içi çevrimde yüzde 62’ye kadar çıkabiliyor. Sonuç olarak, yeni 48-Volt hibrit benzinli motor, şehir içi kullanımda hem benzinli, hem de dizel motorlara oranla daha düşük yakıt sarfiyatı sağlıyor.

2022 model Kia K8’in bilgileri nasıl? Bizim buralara gelse hangi motor seçeneğiyle iddialı olur?

Fiat Egea Sedan 1.6 M.Jet 130 HP Urban 20 Mart tarihinde 459 bin TL etiketle satılıyor. Hafif hibrit teknolojisine sahip yeni versiyonun fiyatının örnek verdiğim bu modelden biraz yüksek olmasını bekliyorum. Eğer başlangıç donanım paketi olan Easy ile hem hibrit hem de dizel otomatik seçeneği sunulursa bu fiyata yakın bir etiketle satışa çıkacaktır.

Yine bir örnek vermem gerekirse Fiat Egea Cross 1.0 Firefly 100 HP Lounge seçeneği 446 bin TL etiketle satılıyor. En üst paket bu aracın fiyatına 60-70 bin TL eklendiği zaman hibrit ve dizel otomatik versiyonların fiyatının bu şekilde olacağını tahmin ediyorum. Burada da Egea Cross’un giriş paketi olan Street seçeneğine hibrit ve dizel otomatik eklenmesi durumunda üstte yazdığım fiyat etiketine yakın olacaktır.

2022 Fiat Egea dizel otomatik.

2022 Fiat Egea dizel otomatik.

2022 Fiat Egea dizel otomatik.

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba