Danimarka AB Ülkelerine 2030 Yılında İçten Yanmalı Motorları Yasaklayalım dedi!

AB İçten Yanmalı Motoru Yasaklıyor, Dizel Motor Yasaklanıyor, Benzinli Motor Yasaklanıyor, İçten Yanmalı Motorlar Yasaklanıyor, detayları haberde. Danimarka, iklim değişikliğiyle mücadele kapsamında Avrupa Birliği’nde destek veren ülkelerden radikal bir adım atmaları için destek istedi. Danimarka’nın talebi, diğer 10 ülkeden 2030 yılı itibariyle dizel ve benzinli araçların satışlarının yasaklanması oldu. Bilindiği üzere karbon emisyonu konusunda hassas bir tutum sergileyen ülkeler özellikle 2021 yılından itibaren belli koşulları sağlamayan markaların ciddi cezalarla karşı karşıya kalabileceklerini açıklamışlardı. Dizel araçlara yönelik yoğun yaptırımlar halihazırda bilinirken bir de buna benzinli araçların da eklenmesi artık tamamen elektrikli bir araba dünyasına geçişimizin hiç de uzak bir tarihte olmayacağının sinyallerini veriyor. AB İçten Yanmalı Motoru Yasaklıyor.

Araba Habercisi Dergisi, Araç Testleri, Otomobil Testleri.

youtube.com/msemedya

Danimarka, önerisini Lüksemburg’da düzenlenen AB Çevre Bakanları Toplantısı’nda yaptı. Avrupa Komisyonu’nun yeni başkanı Ursula van der Leyen, Avrupa’yı 2050 yılına kadar iklimsel açıdan ilk nötr kıta yapmayı hedefliyor. Danimarka heyeti, bu hedefe ulaşmakta en önemli engeli oluşturan etkenin karbon salınımına sahip arabalar olduğunu ve bunun önüne geçilmesi gerektiğini belirtti. AB, Avrupa kıtasında karbon emisyonlarını 2030 yılına kadar %40 oranında azaltmayı ve 2050 yılında da tamamen sıfırlamayı planlıyor.

Danimarka hükümeti geçen sene yaptığı açıklamada 2030 yılından itibaren fosil yakıtlı yeni araçların satışına izin vermeyeceğini açıklamıştı. Şimdi bunu sadece ülke olarak değil, diğer 10 AB üyesi ülkeyle beraber yapmak istediğini belirterek önemli bir adıma imza attı.

[irp posts=”8972″ name=”Turkcell Dergilik uygulamasından Araba Habercisi Dergisi’nin Kasım Sayısı’nı okuyabilirsiniz”]

Elektrikli Sedan Nissan Geliyor! Nissan Sedan IMs Özellikleri Neler? Menzil 600 km!

AB İçten Yanmalı Motoru Yasaklıyor. Araba Habercisi Dergisi.

 

REKLAM

REKLAM

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

OTOMOTİV GAZETE SAYFASI

ikinci el araba pazarı 2024 Mart

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba