Saab 9-3 Modelinin Elektrikli Versiyonunu Üreten Firmayı Aldı 23 Milyar Dolar Yatırımla Geliyor!

Elektrikli Arabalar China Evergrande Group
Elektrikli Arabalar China Evergrande Group

23 Milyar Dolar yatırım diye kolay 😉 China Evergrande Group Elektrikli Arabalar arasına Saab kökeniyle hızlı giriş yapacak! Elektrikli Arabalar China Evergrande Group

Araba Testleri, Otomobil Testleri

Araba Habercisi Dergisi

youtube.com/msemedya

Çin’in önde gelen inşaat şirketi China Evergrande Group, Çin’in güneyinde yer alan Guangzhou’da elektrikli araç üretimi için 23 Milyar dolar yatırım yaparak fabrika kuracak.

Kurulacak fabrika, yıllık 1 milyon araç kapasitesine ve yılda 50 gigawatt saatlik batarya üretimine sahip olacak. Toplamda üç tesisten oluşacak grubun yatırımları için henüz tarihler belirtilmedi.

[irp posts=”5251″ name=”Araba Dergisi Araba Habercisi Dergiliklerde! Haziran Sayısında Tüm SUV’lar Var!”]

Yeni BMW 3 Serisi Geliyor! Peki Premium Kompakt Sedan Sınıfında En Çok Kim Satıyor?

Satın aldığı firmalar arasında ilk olarak İsveç’li bir firma var. Çin’de doğmuş olan ancak İsveçli iş insanı Kai Johan Jiang tarafından 2012’de iflas eden Saab’ın özellikle 9-3 modelinin platformunu kullanarak elektrikli otomobil üreten şirketi satın aldı.

Şangay’da yer alan CENAT Co. şirketi Çin’de 5 adet fabrikası bulunan batarya üreticisini de Evergrande Group satın aldı.

Satın aldığı şirketler arasında İngiliz elektrikli motor üreticisi Protean Holdings Corp ve Hollandalı elektrikli motor üreticisi e-Traction da bulunuyor.

Evergrande Group, Çin’in güneyinde yer alan Shenzhen şehrinde bulunuyor. 2018 yılında net karı geçtiğimiz yıla oranla iki kattan fazla artarak 10 milyar doların üzerinde gerçekleşti. Satışları ise %50’den fazla artarak 67 milyar dolar olarak gerçekleşti.

Elektrikli Arabalar China Evergrande Group

Araba Habercisi Dergisi

Onlarca Elektronik Beyni Olan Yeni Volkswagen Golf 8’in Tüm Yeniliklerini Açıklıyoruz!

Golf 8’in standart özellikleri içinde şerit takip sistemi, LED farlar, çok işlevli bir direksiyon simidi ve orta konsolda minimum 8,25 inçlik bir dokunmatik ekran içeren tamamen dijital bir kokpit olacak. Verileri hızla aktarmak için internet bağlantısı kullanarak araç içi “Volkswagen We” uygulamaları entegre edilebilecek. Yeni Golf ayrıca diğer otomobillerle ve akıllı ulaşım altyapısı sağlayan bölgelerde trafik bilgisi için bağlantıya sahip olacak.

Bu özelliklerin tümünü yeni Golf’e entegre etmek oldukça zor bir iş. Mühendisler şu anda üretim öncesi serinin test edilmesi sırasında yazılım hatalarını sistemden çıkarmakta. Arabada onlarca ECU (beyin) var ve bu sistemler için milyonlarca satır kod yazıldı.

Golf’ün sorunlarının teşhisinde yer alan kıdemli bir elektrik mühendisi, “Bazen birini çözdüğünüzde, yerine iki tane görünür” dedi. Bu kısmen, hepsinin kendi yazılımı olan düzinelerce farklı ECU’dan kaynaklanıyor: “Entegrasyonda dünya şampiyonu olmak zorundayız”.
Golf, 1974 yılında piyasaya sürüldüğünden beri, 35 milyondan fazla satarak VW’in ikonik bir modeli haline geldi.

Volkswagen Golf 8 Göründü! 24 Ekim’de Tanıtılıyor ve Ardından Satışa Sunuluyor!

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba