Sürücüsüz Taksiler Geliyor! Uber Volvo’dan 24 bin Tane Otonom Sürüşe Sahip XC90 Alıyor!

Uber Volvo Otonom XC90
Uber Volvo Otonom XC90

Uber, geçtiğimiz günlerde Washington’da düzenlediği bir etkinlikte araç filosuna katacağı otonom sürüşe sahip Volvo aracı tanıttı. Uber, Volvo tarafından İsveç’in Torslanda’daki fabrikasında üretilecek XC90’lara otonom sürüş fonksiyonlarına sahip bilgisayar kontrollü direksiyon ve fren sistemlerine sahip olacağını belirtti. Uber Volvo Otonom XC90

Araba Testleri, Otomobil Testleri

Araba Habercisi Dergisi

youtube.com/msemedya

Daha önce Uber yaklaşık 250 adet Volvo XC90 satın almış ve şirket bünyesinde otonom sürüş için bu araçları geliştirmişti. Uber’in Gelişmiş Teknolojiler Grubu başkanı Eric Meyhofer, 519G iç kod numarası ile bilinen ve birkaç yıldan beri geliştirilmekte olan araçlar, daha güvenli, daha güvenilir ve Uber’in filosundaki eski araçların yerini “yakında” alacağını söyledi.

[irp posts=”5251″ name=”Araba Dergisi Araba Habercisi Dergiliklerde! Haziran Sayısında Tüm SUV’lar Var!”]

Bullitt Filmiyle Efsaneleşmiş Ford Mustang Fastback Sınırlı Sayıda 2020’ye Kadar Üretilecek!

Uber, yeni XC90 araçlarının içinde kaybolan eşyaları taramak için balık gözü iç kamerasına sahip olduğunu söyledi. Otonom araçlarının tavanında büyük sensörleri olduğundan ve güvenli bir şekilde yolcu indirip bindirmek için otomatik kapanan kapılarla donatılmış olduğu belirtildi. Ayrıca tavanda sensörler yer aldığı için araçlarda cam tavan bulunmamaktadır.

Otonom Sürüşte Gerçekleşen İlk Ölümlü Kaza Endişeler Doğurmuştu

Aralık ayında Uber, Arizona’daki kazanın ardından otonom sürüş programını askıya almasından 9 ay sonra Pittsburgh’daki kamuya açık yollarda sınırlandırılmış şekilde testlere başladı. Mart 2018’de,  Uber’in XC90 otomobillerinden birinin çarpması Uber’in en büyük test merkezi olan Phoenix’in Tempe bölgesinde karşıdan karşıya geçen bir kadını öldürdükten sonra otonom arabalarının testlerini askıya aldı. Kaza, kendi kendini süren bir aracın karıştığı ilk ölümlü kazaydı. Mart 2019’da, Arizona’daki savcılar, şirketin otonom araçların yaptığı kazalardan suçlu olmadığını ve suçlamada bulunmayacağını söyledi. Meyhofer, Uber’in Arizona’da teste son verdiğini ancak sonunda Toronto, Kanada ve San Francisco’da teste devam etmeyi planladığını söyledi. Ölümlü kaza, araçların ticari kullanımı için yarışan otonom otomobil endüstrisi hakkında önemli güvenlik endişeleri doğurdu.

Volvo CEO’su Hakan Samuelsson yaptığı açıklamada, “önümüzdeki 10 yıl içerisinde sattığımız tüm otomobillerin üçte birinin tamamen otonom olmasını beklediklerini” belirtti. Volvo ve Uber, 2017 yılında başlayan iş ortaklıklarıyla, Uber’in Gelişmiş Teknolojiler Grubu tarafından geliştirilen otonom sürüş sistemini kullanarak, 2019’dan 2021’e kadar Volvo’dan 24.000’e kadar otomobil kullanabilmeyi planladığını söyledi.

Araba Habercisi Dergisi

Uber Volvo Otonom XC90

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba