2020 Mini Electric 24 bin Sterline Satışa Sunuldu!

Elektrikli Mini Cooper S Satışa Sunuldu
Elektrikli Mini Cooper S Satışa Sunuldu

Elektrikli Mini Cooper S Satışa Sunuldu. Mini en çevreci modeli olan tam elektrikli Mini Electric modelini oldukça iddialı. Modelin üretimi başladı ve Türkiye’de de sergilendi. Elektrikli Mini Cooper S ilk teslimatlar 2020 yılının Mart ayında başlayacak. Performansıyla Mini Cooper S’e yakın olacak modele ilgi şimdiden üst düzeyde. Elektrikli Mini Cooper S Satışa Sunuldu.

Araba Habercisi Dergisi, Araba Testleri, Araç Testleri, Otomobil Testleri.

youtube.com/msemedya

[irp posts=”9962″ name=”Araba Habercisi Dergisi Aralık 2019 Sayısı Çıktı!”]

Karakteristik Mini tasarımına sahip olan Mini Electric, 3 kapılı hatchback versiyonuyla satışa sunulacak. Motoru, BMW mühendisleri tarafından geliştirilen Mini Electric, 184 beygir güç ve 270 Nm tork değerlerine sahip. 0-100 km/s hızlanmasını 7.3 saniyede tamamlayan modelin son hızı ise 160 km/s olarak sınırlandırılmış. Sahip olduğu 32,6 kWh bataryanın ağırlığıyla toplamda 1.365 kg. olan Mini Electric, Mini Cooper S’den sadece 145 kg. daha ağır.

240 Beygirlik 4 Çeker Yeni Passat’ı Test Ettik!

Mini Electric için özel geliştirilmiş süspansiyonu sayesinde klasikleşmiş go-kart hissini yeni boyutlara taşımayı başarıyor. Mini Cooper S’e oranla 30 mm. daha düşük ağırlık merkezi ve elektrikli motor sayesinde ön tekerlekler üzerindeki ağırlığın azaltılmasıyla mükemmel ağırlık dağılımıyla Mini Electric sürüş dinamiklerini en üst seviyeye çıkarmayı başarmış.

Mini Electric 4 farklı sürüş moduna sahip. Bunlar direksiyonu keskinleştiren ve güç dağıtımını en hızlı şekle getiren SPORT modu, normal sürüşler için MID modu, daha yumuşak sürüşlerde GREEN modu ve en yüksek menzili sağlamak için geliştirilmiş olan GREEN+ modundan oluşuyor.

Makyajlı Opel Astra’nın motor seçenekleri neler?

Elektrikli Mini 200 Kilometrelik Menzil Sunuyor.

İç mekanda ise en dikkat çeken şey tamamen yeni bir ekran oluyor. Gösterge tablosu ve multimedya ekranı bütünleşik olan Mini’de artık direksiyon arkasında da 5.5 inçlik renkli bir ekran yer alıyor. Kadranı merkeze alan ekranda, batarya şarj seviyesi, sürüş modu ve sürüş destek sistemleri hakkında bilgiler yer alıyor. 6,5 inçlik multimedya ekranında ise navigasyonun yanı sıra Apple CarPlay bağlantısı da sunuyor. Ayrıca haritada şarj istasyonlarını gösteren ve bu şarj istasyonlarının uygunluk durumunu da belirten bir sisteme sahip.

Mini Electric, Tip 2 ve CCS Combo 2 fişleriyle AC ve DC şarja uygun olarak tasarlandı. 50 kW’lık DC hızlı şarj istasyonunda %80’lik şarj seviyesini 35 dakikada tamamlıyor. Mini Electric Tam dolu bataryayla ise 200 kilometrelik bir menzil sunuyor.

Siparişleri alınmaya başlayan Mini Electric, İngiltere’de 24.400 Sterlin başlangıç fiyatıyla satışa sunuldu. Opsiyonel donanımlarla birlikte en dolu Mini Electric ise 30.400 Sterlin fiyatla satılacak.

Yeni Kia Optima Ne zaman Satılacak?

Elektrikli Mini Cooper S Satışa Sunuldu, Araba Habercisi Dergisi.

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba