Volkswagen e-Beetle 200 kilometrelik menzil sunuyor.

Elektrikli Vosvos Özellikleri Yorumları Neler?
Elektrikli Vosvos Özellikleri Yorumları Neler?

Elektrikli Vosvos Özellikleri Yorumları Neler, Elektrikli Kaplumbağa Geldi, Volkswagen e-Beetle, Elektrikli Volkswagen Özellikleri, Elektrikli Volkswagen detayları haberimizde. VW, Frankfurt Otomobil Fuarı’nda elektrikliye dönüştürülmüş ilk klasik arabası e-Beetle modelini tanıttı. Hatırlanacağı üzere VW, geçtiğimiz aylarda efsaneleşmiş modeli Beetle’ın üretimini durdurduğunu açıklamıştı. Ancak şimdi mevcut Beetle modellerine elektrik dönüşümü yaparak klasik ile geleceği birleştirmeyi hedefliyor. Elektrikli Vosvos Özellikleri Yorumları Neler?

Araba Testleri, Otomobil Testleri, Araba Habercisi Dergisi.

youtube.com/msemedya

Geçtiğimiz yıl benzer bir teknolojiyi Jaguar da E-Type modeli için açıklamıştı. Mevcut E-Type araçları için I-Pace modelinde kullandığı teknoloji entegre edebilen bir dönüşüm kitini duyurmuştu. Şimdi de VW benzer teknolojiyi klasik Beetle (nam-ı diğer Vosvos) için tanıttı.

240 Beygirlik 4 Çeker Yeni Passat’ı Test Ettik!

Klasik Vosvos’un e-Beetle’a dönüşümünde her biri 2.6 kWh olan 14 batarya kullanılıyor. Kullanılan lityum iyon bataryalar kümülatif olarak toplamda 36.8 kWh enerji sağlıyor. Artan performans ve ekstra binen ağırlık nedeniyle elektrikliye geçiş sürecinde aracın şasi ve frenlerinin de geliştirilmesi gerekiyor. 1.280 kg. ağırlığa ulaşmasına rağmen e-Beetle, 50 kilometre hıza 4 saniyeden kısa bir sürede ulaşıyor. 80 kilometrelik hıza ise sadece 8 saniyede ulaşıyor.

[irp posts=”9962″ name=”Araba Habercisi Dergisi Aralık 2019 Sayısı Çıktı!”]

VW e-Beetle’ın son hızı ise 150 km/b olarak sınırlandırılmış. Tamamen elektrikli olan e-Beetle, 200 kilometrelik menzil sunuyor. Bu menzille birlikte günlük yaşamda kullanıcılarına yeterli menzili sunabiliyor. Hızlı şarj seçeneği de sunan e-Beetle, sadece 1 saatlik hızlı şarj ile 150 kilometrelik menzile sahip olabiliyor.

185 Beygirlik Ford Transit Custom Sport!

Elektrikli araçların geniş kitlelere yayılması için mevcut araçların elektrikliye dönüşüm projeleri, markaların resmi olarak bu işe el atmaları önemli bir adım olarak öne çıkıyor. Dikkat çekecek şekilde bu dönüşüm projelerini de efsaneleşmiş klasik modeller ile başlanması doğru bir strateji. Hali hazırda kullandığımız fosil yakıtlı modellerin de elektrikliye dönüşümü için günler kapıya dayandı. Tamam, artık Vosvos’un çok sevdiğimiz motor ve egzoz sesi olmayacak belki ama elektrik teknolojisi nedeniyle hem tamamen çevreci hem de bütçe dostu olacak.

Elektrikli Vosvos Özellikleri Yorumları Neler?
Elektrikli Vosvos Özellikleri Yorumları Neler?

Elektrikli Vosvos Özellikleri Yorumları Neler?

Yeni Mercedes CLA35 AMG Shooting Brake Tanıtıldı

Elektrikli Vosvos Özellikleri Yorumları Neler? Araba Habercisi Dergisi.

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba