Ford Yaşam Alanını Yıpratan Kimyasal Ürünlere Savaş Açtı! Nelere Mi?

Ford Modelleri Kokpit Temizliği
Ford Modelleri Kokpit Temizliği

Yaz aylarında bolca kullanılan güneş kremleri, derimizi güneşten korurken, arabalarımıza da zarar veriyor. Güneş kremlerinde bulunan kimyasallar, arabada dokunduğumuz yüzeylerle reaksiyona girerek erken aşınmalara sebep olabiliyor. Ford Modelleri Kokpit Temizliği

Araba Testleri, Otomobil Testleri

Araba Habercisi Dergisi

youtube.com/msemedya

Ford mühendisleri, bu aşınmaların oluşmaması için araçlarında kullandıkları malzemeleri sürekli olarak test ediyor. Uzun yıllar boyunca aşınmadan iyi kondisyonda kalması için dayanıklı malzemeler geliştirmek üzere çalışmalar yürütülüyor.

[irp posts=”5063″ name=”Araba Habercisi Dergisi Haziran Sayısı’nda Türkiye’de Satılan Tüm Kompakt SUV’lar Var!”]

Volkswagen Golf 8 Kokpit Tasarımı Böyle Olacak! En Sonunda İddialı Şekilde Değiştirdiler!

Ford’un Dunton Teknik Merkezi’nde çalışan malzeme mühendisi Mart Montgomery yaptığı açıklamada; ‘El dezenfektanından güneş kremlerine ve böcek kovuculara kadar, tüm ürünlerde her geçen gün yeni ürünler piyasaya çıkıyor. Her yeni çıkan üründe kullanılan kimyasallar gittikçe farklılaşıyor ve güçleniyor. En masum görünen ürün bile, yüzlerce ve hatta binlerce kez yüzeye temas ettiğinde deforme edebiliyor’ dedi.

Yüksek faktörlü koruma oranına sahip güneş kremleri, özellikle sıcak olduğunda deri döşemeyle içerdiği titanyum oksit miktarı nedeniyle etkileşime girerek deformasyona sebep oluyor.

İngiltere’de Dulton ve Almanya’da Köln’de bulunan Ford ekipleri, 74 santigrat dereceye ulaşabilecek sıcaklıklar altında iç mekan testi yürütüyor. Sıcak bir günde plaja park etmiş bir aracın iç sıcaklığı 74 dereceyi bulabiliyor. Yapılan diğer testlerde ise ultraviyole ışık bombardımanına tutulan malzemeler 48 gün boyunca güneşte uzun süre tutularak araştırma ve geliştirme çabaları sürüyor.

Ayrıca araçta kullanılan plastik parçaların çatlamadığından emin olmak için en kırılgan hale geldiklerinde bile -30 derecede de mukavemet testi yapılıyor.

Yapılan çalışmayı referans alarak, koruyucu ürünlerin (güneş kremi, sinek kovucu) kimyasal yapıları, otomobillerde iç mekanın korunması için yeniden düzenlenebilir. Böylelikle hem kullanıcılara uzun ömürlü deforme olmamış parçaların keyfini yaşamalarını ve aynı zamanda da ikinci elde de uzun ömürlü bir kullanımı sağlamaktadır. Yapılan araştırmada yer alan Türkiye, incelendiğinde yüksek aşınma problemleri ile karşılaşılıyor. Yüksek bir oranla kullanılan kolonyalı mendil oldu. İçerdiği %80 oranındaki etanol ile deformasyona sebep oluyor.

Ford Modelleri Kokpit Temizliği

Araba Habercisi Dergisi

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba