Hyundai Elantra Test Sürüş İzlenimlerim nasıl? Yenisi gelmeden önce 2020 model Elantra’nın son testi!

Hyundai Elantra Testi.
Hyundai Elantra Testi.

Hyundai Elantra Testi, Hyundai Elantra Testleri, Hyundai Elantra Test Sürüşü, Hyundai Elantra yorumları, Hyundai Elantra özellikleri.

Hyundai Elantra Test Sürüş İzlenimlerim nasıl? Yenisi gelmeden önce 2020 model Elantra’nın son testi! Hyundai Elantra Testi, Hyundai Elantra Testleri, Hyundai Elantra Test Sürüşü, Hyundai Elantra yorumları, Hyundai Elantra özellikleri.

Instagram Hesabım

Hyundai bu işi çözdü. Ürettiği son dönem araçların hepsinde tasarım konusunda iddialılar. Bu bir marka için başlı başına çok önemli bir artı. Hyundai Elantra’ya park halinde baktığımız zaman karizmatik detaylara sahip olan bir araç karşımıza çıkıyor. Zaten onu park ettiğiniz zaman meraklı gözlerin incelemesinden de dikkat çeken bir araç olduğunu anlıyorsunuz. Şehrin her türlü caddesine adapte olan bir araç olması çok önemli bir artı. Bu aracın en çok dikkat çeken yanı bize göre öne doğru uzayan yüz tasarımı. Üçgen formlu farların sivri kenarları havalandırma ızgarasına ilerliyor ve tamponun sivri tasarımlı formu da bunu destekliyor. Profilinde belirgin kat geçişleri ile hareketlilik kazanan Yeni Hyundai Elantra, arka tasarımında da yine sivri formlu aydınlatma elemanları kullanıyor. Bagaj üstü spoylerin çekicilik kattığı tasarım arka bölümde de beğeni kazanıyor. Omuz çizgisinin başarılı bir şekilde aşağıya iniyor olması onun coupe otomobillere gönderme yapmasını da sağlıyor.

Honda Civic Sedan dizel otomatik testim yayında! Dizel Otomatik Civic Sedan yorumlarım nasıl?

Hyundai Elantra Testi.

Hyundai Elantra’nın yaşam alanına geçtiğimiz zaman ilk olarak yaşam alanının genişliği beğenimizi kazandı. Hem ön hem de arka tarafta yolculuk edenlerin çok rahat edeceği bir yaşam alanı sunuyor. Kompakt sedan sınırlarını aşarak daha üst sınıfa kafa tutacak kadar geniş. Açık renkli döşemeler ve koltukların da getirdiği artıyla ferahlık oldukça iyi. Kumanda elemanlarının tamamının belirgin bir karaktere sahip olması kullanım kolaylığı sağlıyor. Orta konsolda yer alan dijital ekranın kullanımı alışkanlık istiyor. Özellikle müzik sistemini ayarlarken bu sistemi biliyor olmanız gerekiyor. Eşya gözlerinin sayısı oldukça iyi olan yaşam alanında fiyatı uygun seviyede tutabilmek için bazı yerlerde sert plastik malzeme kullanılmış. Ancak genel anlamda dokunma hissi yüksek plastik detaylar var. Göstergelerin analog olması bu devrin biraz gerisinde kalmış izlenimi uyandırıyor. Ama kolay okunan yapıları sayesinde bazı kullanıcılar için değişmez bir tercih olmayı da sürdürüyor.

2019 Ford Kuga Test Sürüş İzlenimlerim nasıl? Bir önceki kasa Ford Kuga yorumlarım nasıldı?

Hyundai Elantra dizel otomatik seçeneği olmayan bir otomobil. Durum böyle olunca ülkemizde göreceği ilgi otomatikman azalıyor. Ama burada eklemek istediğimiz bir not var: Ülkemizde de dünya genelinde olduğu gibi dizel otomobil satışlarında ciddi bir oranda azalma söz konusu. Çevre dostu benzinli ve hibrit araçlar ön plana çıkmaya başladı. Hyundai Elantra’nın motor kaputunun altında 1.6 litrelik benzinli ünite yatıyor. 1591 cc hacmindeki motor, 6300 d/d’de 127 HP güç ve 4850 d/d’de 155 NM tork üretiyor. 1750 d/d gibi bir devirde 300 Nm tork üreten dizel motorlara göre elbette biraz çelimsiz kalıyor ama yaptığımız testler sırasında bizim tüm performans beklentilerimizi karşıladı. 6 ileri oranlı otomatik şanzıman performansı törpülüyor olsa bile 195 km/s son hıza ulaşıyor, 0-100 km/s hızlanmasını 11.6 saniyede tamamlıyor. Söz konusu yakıt tüketimi olduğunda fabrika verilerinde 6.8 litre tüketiyor. Yaptığımız ölçümler sırasında 8.8 litre gibi bir tüketim sonucuna imza attık.

Dacia Duster Test Sürüş İzlenimlerim nasıl? Kompakt SUV sınıfının en çok satan modelini test ettim!

Hyundai tasarımla birlikte bu konuda da son yıllarda çok büyük işler yaptı. Eskiden özellikle konfor konusunda bazı Hyundai modellerine yönelik eleştirilerimiz olurdu ama bu durum geride kaldı. Hyundai Elantra konfor konusunda sınıfının beklentilerini çok rahat bir şekilde karşılıyor. Koltuk minderlerinin yapısından başlayarak, süspansiyon sisteminin çalışma karakterine kadar konfordan ödün vermiyor. Derin çukur geçişleri sırasında da konforlu yapısını koruyor. Sessizlik konusunda bir iki adım daha attıkları zaman bu konuyu tam olarak en iyi seviyeye taşımış olacaklar. Yol tutuş konusunda da aynı tip bir başarı söz konusu. Güvenlikten ödün vermiyor. Herhangi bir sıkıntı olması durumumda da elektronik yardımcıları tam zamanında devreye giriyor. Direksiyon sisteminin biraz daha net çalışma karakterine sahip olmasını beklerdik ama bu sınıf beklentilerini karşılayan bir yapısı var.

Citroen C5 Aircross Test Sürüş İzlenimlerimi yazdım! Farklı tarzıyla öne çıkan bir Kompakt SUV!

Hyundai Elantra Teknik Özellikleri. Hyundai Elantra Testi.

Motor: 1.6 lt /Motor Hacmi: 1591 cc / Silindir Adedi: 4 /Maksimum Güç: 127 HP/Maksimum Tork: 155 Nm

Hyundai Elantra Modelinin Performans Verileri

0-100 km/s Hızlanma: 11.6 sn / Maksimum Hız: 195 km/s

Hyundai Elantra Frenleri

Ön: Hava kanallı disk /Arka: Hava kanallı disk

Hyundai Elantra Yakıt Tüketimi Miktarı

Yakıt Türü: Benzin Şehir İçi: 8.9 lt/100 km/ Şehir Dışı: 5.6 lt/100 km /Karma: 6.8 lt/100 km / Test: 8.8 lt/ 100 km / CO2 Emisyonu: 155 gr/km

Hyundai Elantra Boyutlar

Uzunluk: 4620 mm / Genişlik: 1800 mm / Yükseklik: 1450 mm / Dingil Mesafesi: 2700 mm

Hyundai Elantra Bagaj kapasitesi

458 lt /Yakıt Depo Kapasitesi: 50 lt /Boş Ağırlık: 1325 kg Lastik Boyutu: 225/45 R17

Hyundai Elantra Testi
Hyundai Elantra Testi

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba