Citroen Elektrikli Modellerine C4 Cactus ile Başlıyor

Yeni Citroen C4 Cactus Elektrikli.
Yeni Citroen C4 Cactus Elektrikli.

Citroen CEO’su Linda Jackson, markanın elektrikli araba planlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Önümüzdeki yıl yenileyeceği modeli C4 Cactus’ün tamamen elektrikli versiyonunun geleceğinin müjdesini verdi. Böylelikle, tamamen elektrikli C4 Cactus, Citroen’in ilk tam elektrikli modeli olacak. Yeni Citroen C4 Cactus Elektrikli.

Araba Testleri, Otomobil Testleri, Araba Habercisi Dergisi.

Youtube Kanalımız

[irp posts=”9962″ name=”Araba Habercisi Dergisi Aralık 2019 Sayısı Çıktı!”]

Önümüzdeki yıldan sonra artık çıkacak her yeni Citroen modelinin plug-in hibrit veya tam elektrikli versiyonunun da olacağını belirten Jackson, dizel motor seçeneklerinin de talep oldukça üretimden kaldırmayacağını belirtti. Citroen CEO’su Linda Jackson, 2025 yılı itibariyle de tüm modellerinin mutlaka elektrikli versiyonunun da olacağının altını çizdi. Citroen’in elektrikli vizyonunun ilk modelinin ise C5 Aircross modelinin plug-in hibrit versiyonunun olması bekleniyor. C5 Aircross plug-in hibritin piyasaya çıkış tarihi henüz netleşmese de önümüzdeki yıl içerisinde satışa sunulması bekleniyor.

SUV Satışları Artıyor Premium Sedan Satışları Düşüyor

Citroen’in Avrupa’daki satışları SUV modellerinin başarısı sayesinde arttı. Bu başarıya katkı sağlayan en önemli modelleri ise C3 Aircross ve C5 Aircross oldu. Bu yıl içerisinde satışlarını %6,4 oranında artıran Citroen, geride bıraktığımız 10 ay içerisinde 546.036 adetlik satış başarısı yakaladı. C4 Cactus’un satışları ise eskiyen yüzü nedeniyle azaldı. %8 oranında azalan satışlarıyla ilk 10 ay içerisinde 45.966 adet satıldı. C4 Cactus’un en başarılı olduğu yıl olan 2015’de ise satış adeti 79.000 olarak gerçekleşmişti.

İlk olarak 2014 yılında tanıtılan C4 Cactus, yan profilinde kullandığı ‘air bump’ adını verdiği darbelerin etkilerini azaltan plastik parçalarıyla dikkat çekmişti. 2017 yılında geçirdiği makyaj operasyonuyla daha modern bir yüze kavuşan C4 Cactus, daha önce markanın büyük başarı sağlayan C4 hatchback modelinin yerini almıştı.

Yeni Audi RS6 Avant Konforlu ve Hızlı

Yeni Citroen C4 Cactus Elektrikli.

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba