Çin Hükümeti Lexus’a Ağır Bir Ceza Kesti

Lexus, Lexus Çin, Lexus Ceza. Çin Piyasa Denetleme Kurulu, Toyota’yı Çin’in doğusunda satılan Lexus araçlarının satış fiyatlarını sabitlemesi için 12.5 milyon dolar para cezasına çarptırdı. Bu kararın sebebi ise Çin Piyasa Denetleme Kurulu’nun dünyanın en büyük araç pazarına sahip olan ve geçen sene 28 milyondan fazla araç satılan Çin pazarının üzerindeki düzenlemeleri arttırmaya çalışmasıdır. Devlet yönetimin tekel karşıtı bürosu piyasa düzenlemesi için 2015-2018 yılları arasında Japon araç üreticisine Çin’in doğusunda satılan araçlar için yeniden satış fiyatı belirletmişti. Lexus Çin Cezası Detayları.

Araba Dergisi, Araba Testi, Otomobil Testi.

youtube.com/msemedya

[irp posts=”11831″ name=”Araba Habercisi Ocak Sayısı Test Yıllığı Olarak Çıktı!”]

Lexus ayrıca bölgedeki satış fiyatlarını dönem boyunca sabitledi. Çin’de otomobil satıcıları arasında çok popüler olan satış taktiğini uyguladı. Yani müşterilerinden sabit fiyatın yanında aksesuar satın almalarını istedi. Ama Çin hükümeti buna karşı çıktı ve cezayı kesti. Lexus’un sözcüsü, şirketin bu karara saygı duyduğunu ve cezayı kabul ettiklerini söyledi.

Kia Seltos Dizel Otomatik Türkiye’ye gelir mi?

Çin pazarının otomobil satışları azalmaya devam ederken Lexus’un satışları ise artmaya devam ediyor. Bu yılın ilk 11 ayında 180.200 araç satan Lexus bir önceki yıla göre satışlarını %21 arttırmıştır. Geçtiğimiz Haziran ayında ise Çin’in piyasa düzenleyicisi yasaları ihlal ettiği gerekçesiyle Ford ve Changan Otomobil Grubu’nun ortaklığına 23 milyon dolarlık para cezası kesmişti.

2020 Renault Kwid Tanıtıldı! Özellikleri Neler?

Lexus Çin Cezası Detayları.

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba