VW Elektrikli Araba Üretimi İçin ABD’deki Fabrikasına 800 Milyon Dolarlık Yatırım Yapacak!

Volkswagen Elektrikli Otomobil Yatırımları 2019.
Volkswagen Elektrikli Otomobil Yatırımları 2019.

VW Elektrikli Otomobil, Volkswagen Elektrikli Araba, VW Elektrikli Araba, VW Elektrikli Otomobil, detaylar haberde. Volkswagen, Amerika Birleşik Devletleri’nde yer alan fabrikasında elektrikli araba üretimi için ek tesis inşaatına başladı. Chattanooga adını verdiği tesisinde elektrikli araba üretiminin 2022 yılında başlaması planlanıyor. Modüler Elektrikli Sürüş (MEB) adını verdiği platform üzerinde yükselecek olan modellerin yanı sıra fabrikada batarya üretimi de gerçekleştirilecek. Volkswagen Elektrikli Otomobil Yatırımları 2019.

Araba Habercisi Dergisi.

Youtube.com/MSEMedya

VW Grubu Amerika CEO’su Scott Keogh kurulan fabrikanın VW için oldukça büyük bir adım olduğunu belirtti. Keogh, yerel üretimle elektrikli araçlara artan talebi karşılamayı ve milyonlarca insanın kullanacağı araçlar üreteceklerini vurguladı.

VW elektrikli araba üretimine geçtiğimiz ay Almanya’da yer alan fabrikasında ID.3 modeliyle birlikte başladı. 2020 yılı içerisinde ise Çin’de yer alan Anting ve Foshan şehirlerindeki fabrikalarında üretime başlamayı planlıyor. 2022 yılında MEB platformunda üretilen elektrikli araçlar 3 kıtada 8 farklı fabrikada üretilmeye başlanacak. Chattanooga fabrikası ise Volkswagen’in ABD’deki elektrikli araba üretim üssü olacak.

Yeni Nissan Sentra Tanıtıldı! Türkiye’de Satılsa Nissan’ı Ucuz SUV İmajından Rahat Kurtarır!

[irp posts=”8972″ name=”Turkcell Dergilik uygulamasından Araba Habercisi Dergisi’nin Kasım Sayısı’nı okuyabilirsiniz”]

Volkswagen ABD’deki Chattanooga fabrikasına 800 Milyon Doların üzerinde yatırım yapacak. İlk etapta 1.000 kişinin üzerinde çalışanı olacak fabrikanın 2022 yılında üretime geçmesi planlanıyor. İlk üretilecek model ise ID. serisinden bir SUV model olacak.

Elektrikli araba üretimi için yapılacak ek tesisle birlikte Chattanooga fabrikası 564 dönümlük bir alanı kaplayacak. Şu anda fabrikada Volkswagen’in SUV modeli Atlas ile birlikte Passat modelinin üretimi gerçekleştiriliyor.

Volkswagen Elektrikli Otomobil Yatırımları 2019. Araba Habercisi Dergisi.

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba