Gecelerin Yargıcı: Rolls-Royce Cullinan Black Badge Tanıtıldı! O Simsiyah bir Süper SUV!

Rolls Royce Cullinan Black Badge.
Rolls Royce Cullinan Black Badge.

Rolls-Royce 2016 yılında Cenevre Otomobil Fuarı’nda ilk kez tanıttığı Black Badge versiyonlu modellerine bir yenisini ekledi. SUV dünyasının en heybetli ve en lüks modeli olan Cullinan da Black Badge özel versiyonuyla tanıtıldı. Rolls-Royce daha önce Dawn, Wraith ve Ghost modellerinin Black Badge özel versiyonunu tanıtmıştı. Rolls Royce Cullinan Black Badge.

Araba Dergisi, Araba Testi, Araba Testleri, Araba Sürüşleri, Araba Yorumları, Araba Yenilikleri, Araba Habercisi Dergisi.

youtube.com/msemedya

[irp posts=”8860″ name=”Araba Habercisi Dergisi’nin Kasım Sayısı Test Yıllığı Gibi: 13 Test Birden! Dergiliklerden Okuyabilirsiniz!”]

Rolls-Royce Cullinan’ın simsiyah olan dış görüntüsünün altında özel olarak hazırlanmış boya teknolojisi yer alıyor. Özel bir boya teknolojisi kullanılan Cullinan’ın eşsiz siyah görüntüsü için boya sonrasında fabrikada 10 kez elle cila da atılıyor. Modelin krom detayları da Black Badge versiyonuna özgü olarak karartılmış şekilde karşımıza çıkıyor. Rolls-Royce modellerinin kaputlarında yer alan Spirit of Ecstasy amblemi de Black Badge versiyonunda siyah olarak yer alıyor. Cullinan’ın 22 inçlik devasa jantları da karartılmış gümüş renginde ancak modelin performansına vurgu olarak fren kaliperleri simsiyahlığın içinde kırmızı şekilde yer alarak modelin ‘ateş’ini öne çıkarıyor.

Rolls-Royce Cullinan’ın iç mekanında ise siyah detaylar devam ediyor. Siyah karbon fiber kaplamalarla dolu olan iç mekan, Rolls-Royce’un kurucusu Sir Henry Royce’un ‘Eğer yoksa, tasarlayın’ felsefesini yansıtıyor. İnovatif şekilde geliştirilen siyah karbon fiber kaplamalar, modelin orta konsol ve ön göğsünde 3 boyutlu bir görüntü sunmayı başarıyor. Rolls-Royce’un modellerinin tavanında kullandığı yıldızlı gökyüzüne benzer ambiyans aydınlatması bu modelde de yer alıyor. Ancak tek bir farkla, yıldız kayması gibi bir detay da artık eklenmiş durumda. Aracın içinde yer alan simsiyah detaylara kontrast oluşturması amacıyla taba renkli şeritler de yer alıyor.

Rolls-Royce Cullinan’ın motor kaputunun altında ise 6.8 litrelik V12 bir motor yer alıyor. Bu motorla Cullinan, 608 beygir güç ve 900 Nm tork üretiyor. Bu değerlerle Cullinan Black Badge versiyonu, standart Cullinan’dan 29 beygir daha fazla güce sahip. ZF’in 8 ileri otomatik şanzımanıyla gücünü yere aktaran Cullinan, geliştirilen süspansiyonlarıyla dinamik bir sürüş deneyimi yaşatıyor.

Rolls Royce Cullinan Black Badge. Araba Habercisi Dergisi.

Skoda Superb Plug-In Hibrit Modeliyle 15 bin Adet Satmayı Planlıyor! Elektrikli Menzili 55 km!

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba