Yeni Hyundai IONIQ 296 km Menzille Geliyor!

Yeni Hyundai IONIQ Elektrikli Yorumları
Yeni Hyundai IONIQ Elektrikli Yorumları

Hyundai, yeni IONIQ modelinin teknik özelliklerini yayınladı. Ekim 2016’da yapılan lansmanından bugüne IONIQ serisi, Hyundai’nin araç emisyonlarını azaltma konusundaki çalışmalarını göstermek için ön sırada yer aldı. Yeni Hyundai IONIQ Elektrikli Yorumları.

Araba Dergisi, Araba Dergileri, Otomobil Dergisi.

youtube.com/msemedya

Yeni Hyundai IONIQ yenilenen ızgaraları da dahil olmak üzere yenilenmiş bir dış tasarıma sahip. Hibrit ve Plug-In hibrit modelleri artık üç boyutlu hücrelere sahip sportif görünüşü ızgara kullanıyor. Elektrikli modeller artık güç aktarma sistemi soğutmasına yardımcı olması için aktif hava kapaklı yeni ızgaralar kullanmaktadır. Tüm modellerde yenilenmiş ön arka tampon ve farlar bulunmaktadır ayrıca iç kısımları daha çok göze çarpıyor. Yeni Hyundai IONIQ’in iç mekanında yapılan değişiklikler, gösterge panelinde iyileştirilmiş malzemeler ve kaplamalar, güncellenmiş gösterge paneli, kabin aydınlatması ve yeni dokunmatik sıcaklık ve multimedya kontrolleri ile kapsamlı bir değişim sağlamıştır.

[irp posts=”8972″ name=”Turkcell Dergilik uygulamasından Araba Habercisi Dergisi’nin Kasım Sayısı’nı okuyabilirsiniz”]

Hızlı Şarj ile 1 Saat İçinde Bataryası %80 Doluyor.

Yenilenen tasarımın yanı sıra teknik değişikliklerde göze çarpıyor. Yeni Hyundai elektrikli IONIQ’te kapasitesi 28 kWs’den 38,3 kWs’e yükseltilen yeni bir pil bulunmaktadır. Ayrıca daha yüksek verimlilik almak için 88 kW’dan 100 kW’a yükselen çok daha güçlü bir motor bulunmaktadır. Yeni IONIQ, daha büyük bataryası ve 7 kW şarj cihazıyla 6 saat 5 dakikada %100 şarj sağlanır. 50 kW’lık bir şarj cihazında ise yaklaşık 57 dakika içinde %80’lik bir şarj dolumu sağlanabilir. Tam dolu şarj ile 296 km’lik bir menzil sağlar.

Yeni Plug-In Hibrit’in 8.9 kW’lık şarj cihazı 7 saatte %100 şarj dolumu sağlar. 15 kW’lık şarj cihazı ise 2 saat 15 dakikada tam dolum sağlar. %100 doldurulan hibrit modelin menzili ise 48 km’dir.

Bağlantı özellikleri ve Bluelink özelliğine sahip olan 10,25 inçlik geniş ekranlı navigasyon sistemi tüm Premium ve Premium SE modellerinde bulunmaktadır. Bluelink, Hyundai sürücülerinin araçlarında uzaktayken birçok farklı işlevi yerine getirmelerini sağlayan telefon uygulamasıdır. Bu uygulama, güç aktarma sistemine bağlı olarak, aracı uzaktan çalıştırma, araç şarj olurken klima sistemini devreye sokma ve ayarlama yeteneğine sahiptir. Ayrıca Bluelink PIN’inizi girerek aracınızın kilidini açabilirsiniz. Ek olarak Bluelink, sürücülere kolaylık olması açısından araçta bulunan tüm sorunları sürücüye bildirir.

Yeni IONIQ modelleri, ciddi bir kaza durumunda acil servisleri otomatik olarak arayan, yanıt sürelerini kısaltan ve kaza sonrası korumayı geliştiren eCall sistemini kullanır. eCall aktif hale getirildiğinde, hava yastıkları açıldığı an araç otomatik olarak hem telefon hem de veri bağlantısını kullanarak acil servislere bağlanır.

Yeni Hyundai IONIQ Elektrikli Yorumları.

Tam Elektrikli Mercedes Benz EQV Geliyor!

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba