Audi A7 Sportback Test Sürüş İzlenimlerimi yazdım! A7 Sportback bu dünyaya ait değilmiş gibi!

Audi A7 Sportback Test.
Audi A7 Sportback Test.

Audi A7 Sportback Test, Audi A7 Sportback Testleri, Audi A7 Sportback sürüş izlenimleri. Audi A7 Sportback yorumları, Audi A7 Sportback sürüş testleri.

Audi A7 Sportback Test Sürüş İzlenimlerimi yazdım! O bu dünyaya ait değilmiş gibi! Audi A7 Sportback Test, Audi A7 Sportback Testleri, Audi A7 Sportback sürüş izlenimleri, Audi A7 Sportback yorumları, Audi A7 Sportback sürüş testleri.

Instagram Hesabım

Audi A7’ye bakmayan, ona yüzünü çevirmeyen kimse olmadı. Tasarımıyla bile akılları baştan almaya yetecek bir araba olmuş.

Yeni Audi A7 Sportback tasarım özellikleri nasıl?

Bu arabayı kim tasarlamışsa geçmişten günümüze kadar gelen ve hayatımızda önemli izler bırakan sanatçılara benziyor. Onlar gibi usta işi bir tasarım yapmış ve bize göre nesillerden nesillere anlatılacak bir tasarım olmuş. Coupe tasarım formunun çok iyi kullanıldığı Audi A7 sportback hangi acıdan bakarsanız bakın bakışlarınızı üzerinden alamayacağınız bir araba. Yollarda çok sık gördüğümüz gri renklerin altında bile olsa bu renge bile ayrı bir hava katmış. Heybetli tasarım detayları araçta çok iyi gizlenirken coupe formunda arka tarafa geçiş gördüklerimiz arasında en iyilerden. Uzun bir motor kaputu ve onun altında yer alan avını yutmak için ağzını açmış gibi görünen havalandırmasıyla nefes kesici görünüyor. Farların tasarımı biraz agresif bakışlara sahip olmasını sağlarken, doğrusunu söylemek gerekirse yollarda böyle bir bakış atarak gezmeyi hak ediyor. Yan tarafında oldukça sade olsa bile kapıların alt tarafında kullanılan katlı geçişlerle bu bölümde de hareketlilik elde edilmiş. Arabanın tasarımını baştan aşağıya kadar incelediğimizde biz olsak şunu yapardık ya da burası olmamış diyeceğimiz bir detayla karşılaşmadık.

Peugeot 3008 GT-Line Test Sürüş İzlenimlerimi yazdım! Bu test 1.6 lt dizel otomatik ikinci el testidir!

Yeni Audi A7 Sportback iç mekan özellikleri nasıl?

Aman negatif bir detay yazalım da ne olursa olsun mantığında asla değiliz. Ama bu iç mekan renklerini hiç hak etmediğini düşünüyoruz. Kapı içlerinde, koltuklarda, kol dayamada kullanılan kahverengi renk ya daha koyu olmalıydı ya da tamamen başka bir renk kullanılmalıydı. Arabanın o büyüleyici yapısına hiç uyum sağlayamıyor ve yarım kalmış bir tasarımmış gibi algılanıyor.
Dijitalliğin ön planda olduğu yaşam alanında, gösterge paneli, orta konsoldaki tüm kumanda elemanları bildiğimiz manuellerin yerine dijital sistemlere yerini bırakmış. Buna alışmak biraz zaman alıyor ama alıştıktan sonra manuel kumanda elemanlarını kullanan arabalara bakışınız değişiyor. Göstergelerin takibi çok kolay bir şekilde yapılırken, aynı şekilde diğer dijital ekranlardan da kontrollerde zorluk yaşanmıyor. Alçak bir yapısı olmasına rağmen bunun tam zıttı olacak şekilde geniş, kullanışlı ve ferah bir yaşam alanı karşımıza çıktı. Bu durum tasarımın ne kadar başarılı olduğunun önemli bir ispatı olarak yine karşımıza çıktı. Arka tarafta çok uzun boylu yolcular olduğu zaman biraz baş mesafesi sıkıntısı yaşayabilir ama töleransı oldukça fazla. Araba tasarlanırken bagaj hacminden ödün verilmeden arka taraftaki yaşam alanı büyütülmüş. Eşya gözlerinin sayısı ve bagaj hacmi konusunda uzun süreli yolculuklara rahatlıkla izin veriyor. A sütunlarının oldukça ince şekillendirilmiş olması şehir kullanımlarında görüş konusunda neredeyse hiç sıkıntı yaşatmıyor. Sessizlik konuşunda da parasının tam karşılığını veren bir araba olmuş.

Honda Civic Sedan LPG testimi okumak isterseniz tüm detaylarıyla yayında! İşte LPG’li Civic Sedan testi!

Yeni Audi A7 Sportback motor özellikleri nasıl? Audi A7 Sportback Test.

Yırtıcı görünen bir arabanın motor kaputunun altında cılız bir ünitenin yatmasını kimse kabul edemez. Elbette küçük hacimli motorların kabiliyetli yapılarının farkındayız ama bu arabada daha yüksek hacimli ve bol silindirli bir makine görmek kimseyi şaşırtmayacaktır. Audi A7 Sportback’in motor kaputunun altında 50TDI dizel ünite yatıyor. Bu motor seçeneğiyle son dönemlerde çok sık karşılaştık. Gerçekten çok iddialı bir ünite ve kullanıldığı her arabaya ayrı bir ruh katmayı başarıyor. Audi tarafından açıklanan bilgilere göre 400 tane kişiselleştirme seçeneğinden söz ettiğimiz bir araba olduğunu da notlarımız arasına ekleyelim.
V6 silindirli, 2967 cc hacmindeki dizel ünite 3500 d/d’de 286 HP güç ve 2250 d/d’de 620 Nm tork üretiyor. Tork değerine bakar mısınız? İliklerinize kadar bu çekiş gücünü kullanım sırasında hissediyorsunuz. Sürücü koltuğunun hareket edip sırtınıza doğru hafifçe vurduğunu bile düşünüyorsunuz. Açıklanan fabrika verilerine göre 0-100 km/s hızlanmasını 5.7 saniyede gerçekleştiren Audi A7 Sportback (bunu yapıyor) son hız verişe olarak 250 km/s’lik bir rakama sahip. Bu tip bir arabaya sahip olduğunuz zaman çok önemser misiniz bilmiyoruz ama yine fabrika verilerine göre 7.5 litre tüketiyor. Bu verilerin artık izole bir alanda değil gerçek değerler olduğunu da belirtmeden geçmeyelim. Firmalar artık bu veriyi açıklamak zorunda. Yapmış olduğumuz test sırasında bizler 8.9 litre gibi bir sonuç elde ettik. Performanslı kullandığınız zaman biraz daha artıyor ama öyle felaket bir fark olmuyor.

Volkswagen T-Roc Test Sürüş İzlenimlerimi yazdım! VW T-Roc ilk doğum anında hayata 2-0 önde başladı!

Yeni Audi A7 Sportback konfor ve yol tutuş özellikleri nasıl? Audi A7 Sportback Test.

Her şeyi bir kenara bırakın, tasarımı, aerodinamiği, teknik özellikleri, yılların tecrübesi falan hepsini… Çünkü araçta Quattro dört tekerlekten çekiş sistemi görev yapıyor. Audi’nin rakiplerine karşı en önemli kozlarından biri bu ve bu sistem gerçekten çok iyi çalışıyor. Ne zaman bir tekerlek çekişten düşse tüm elektronik yardımcılarla birlikte dört tekerlekten çekiş sisteminin devreye gireceğini biliyorsunuz. Her zaman kullandığımız tipik viraj testi parkurumuzda hızı her artırdığımızda daha fazlasını isteyen bir araba karşımıza çıktı. Çok iyi çalışan direksiyon sistemi, isteklere anında tepki veren Tiptronic şanzımanı, güçlü motoru, başarılı gövde ve süspansiyon karakteri ile çok iddialı. Siz onu yoldan çıkarmak istemediğiniz sürece buna izin vermiyor. Hatta siz onu yoldan çıkarmak için hareket etseniz bile elektronik yardımcıları size karşı koyuyor ve arabayı izine geri alıyor bile diyebiliriz. Bu kadar iddialı bir sürüş karakteri için konfor arka planda bırakılmıştır diye düşünüyor olabilirsiniz. Asla bunu yapmamışlar. Elinizde sıcak bir içecek varken rahat rahat içebileceğiniz bir süspansiyon sistemine sahip. Sarsıntılar yaşam alanının dışında başarılı bir şekilde tutuluyor. Sessizlik konusunda da bebeğinizi o çok sevdikleri araba titreşimleri eşliğinde sessiz sedasız uyutabilirsiniz.

Yeni Audi A7 Sportback EuroNCAP testi nasıl?

EuroNCAP çarpışma testlerinde bu araba için bir sonuç yok. Ancak 2018 yılında kardeşi Audi A6 teste alınmış. Bu model 5 yıldız almayı başarmış. Bunu yaparken çocuk yolcu güvenliğinden yüzde 85, yetişkin yolcu güvenliğinden yüzde 93 ve yaya yolcu güvenliğinden yüzde 81 puan almış. Güvenlik yardımcılarından aldığı puansa yüzde 76.

Yeni Audi A7 Sportback Yorumlarım nasıl? Audi A7 Sportback Test.

Ben buna araba+ diyorum. Çünkü bildiğimiz arabalardan çok fazlasına sahip. Elbette fiyatı konusunda da. Ancak sundukları onu yolların bildik arabalarından birkaç adım ileriye taşıyor ve ben başka bir şeyim demeyi hak ediyor.

Yeni Audi A7 Sportback Teknik Özellikleri nasıl?

Motor: 3.0 lt /Motor Hacmi: 2967 cc / Silindir Adedi: V6 /Maksimum Güç: 286 HP/Maksimum Tork: 620 Nm

Yeni Audi A7 Sportback Modelinin Performans Verileri
0-100 km/s Hızlanma: 5.7 sn / Maksimum Hız: 250 km/s

Yeni Audi A7 Sportback Frenleri
Ön: Hava kanallı disk /Arka: Hava kanallı disk

Yeni Audi A7 Sportback Yakıt Tüketimi Miktarı
Yakıt Türü: Dizel Şehir İçi: 6.3 lt/100 km/ Şehir Dışı: 5.4 lt/100 km /Karma: 5.7 lt/100 km / Test: 8.9 lt/ 100 km / CO2 Emisyonu: 150 gr/km

Yeni Audi A7 Sportback Boyutlar
Uzunluk: 4969 mm /Genişlik: 1911 mm /Yükseklik: 1420 mm /Dingil Mesafesi: 2914 mm

Yeni Audi A7 Sportback Bagaj kapasitesi
535 lt /Yakıt Depo Kapasitesi: 63 lt /Boş Ağırlık: 1955 kg Lastik Boyutu: 225/55 R18

1.000 TL’den başlayan taksitlerle ikinci el araç satmaya başladılar! Bu kampanya çok konuşulur!

Audi A7 Sportback Test.

Audi A7 Sportback Test
Audi A7 Sportback Test

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba