Türkiye’de her yıl ortalama 2 milyon hasar dosyası açılıyor! Boyasız araç samanlıkta iğne aramaya benziyor!

İkinci el boyalı araçlar.
İkinci el boyalı araçlar.

Türkiye’de her yıl ortalama 2 milyon hasar dosyası açılıyor! Boyasız araç samanlıkta iğne aramaya benziyor! İkinci el boyalı araçlar.

Instagram Hesabım

İkinci el araç sektöründe en çok tartışılan “boya” konusu ile ilgili olarak RS Servis, önemli açıklamalarda bulundu. Türkiye Sigorta Birliği (TSB) verilerine göre Türkiye’de her yıl ortalama 1 milyon kasko hasar dosyası, 1 milyon trafik hasar dosyası olmak üzere toplamda 2 milyon hasar dosyası açıldığı vurgulanırken, 2 milyon aracın da kayıt dışı onarıldığı ifade ediliyor.

Yapılan açıklamada, yılda 4 milyon aracın “boyandığı” belirtilirken, yine toplamda her yıl yaklaşık 12 milyon karoser parçasının boyandığına dikkat çekiliyor. Konuyla ilgili görüşlerini paylaşan RS Servis CEO’su Ünal Ünaldı “Tüketiciler, araçlardaki boyalı parça sayısından ziyade artık yapılan boya işleminin niteliğine ve kaporta onarımının, aracın orijinaliyle uyum sağlamasına dikkat etmeli.

TSE belgeli servislerde, fabrika boya kalitesine maksimum sadık kalınarak, uzman eğitimli teknisyenler tarafından uygulanan profesyonel boya işlemi, aracın değerini korur. Trafiğe kayıtlı 24 milyon aracın yaş ortalaması halen 14,2 seviyesinde ve ikinci el boyasız araç aramak, günümüz şartlarında samanlıkta iğne aramaya benziyor.” şeklinde konuştu.

Ünaldı ayrıca kaza sonrası araç onarımlarındaki kırılımları da paylaşarak “Kaskodan hasar dosyası açılan araçların yüzde 35’i yetkili servis, yüzde 45’i özel servis, yüzde 20’si ise tamirhanelerin yolunu tutuyor. Zorunlu trafik sigortası üzerinden açılan hasar dosyalarındaysa araçların yüzde 55’i tamirhane, yüzde 35’i özel servis, sadece yüzde 10’u ise yetkili servislerde boyanıyor ve onarılıyor.

Ayda 350 bin aracın boyandığı çok büyük bir sektörün içindeyiz ve en dikkat edilmesi gereken unsur, 2 yıl garanti verebilen, tam teşekküllü, TSE belgeli servislerin tercih edilmesi. Kalitesiz malzeme kullanımı ve özensiz işçilik araç değerini düşürecek asıl etkenlerdir.” açıklamasını yaptı.

Milyon TV’de yayınlanan Otomobil Habercisi ile pazar günleri saat 13.00’te evlerinize konuk oluyoruz!

Araba Habercisi Dergisi’nin Temmuz 2021 sayısı çıktı. 1992 yılından beri otomotiv gazetecisi olan Murat Tosun’un yönetiminde hazırlanan dergi nerelerden okunabiliyor?

Araba Habercisi Temmuz 2021 Sayısını Nerelerden Okurum?

Araba Habercisi Dergisi 30. sayısıyla karşınızda. Araba Dergileri arasında 30. sayısına ulaşan Araba Habercisi Dergisi’ni nerelerde okuyabilirsiniz. Google Play ya da App Store’dan Turkcell Dergilik uygulamasını indirerek okuyabilirsiniz. Ben uygulama indirmek istemiyorum diyorsanız Turkcell Dergilik web sitesi üzerinden de okuyabilirsiniz.

Araba Habercisi Dergisi’ni Türk Telekom üzerinden okumak isteyenlerse Türk Telekom e dergi uygulamasını indirerek okuyabilir. Türk Telekom e dergi uygulaması hem App Store hem de Google Play üzerinden indirilebiliyor.

Araba Habercisi Dergisi Temmuz 2021 sayısı ayrıca diğer tüm sayılarıyla birlikte Dijital basın dergilikte. 

İkinci el boyalı araçlar.

İkinci el boyalı araçlar.

İkinci el boyalı araçlar.

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba